Yo'w!
Chcę kupić sobie jakąś tanią grę.. Mój budżet, który na to przeznaczam wynosi 40 zł ;x
Znalazłem kilka gier:
- Władca Pierścieni: Wojna na Północy
- Dark Souls: Prepare to Die Edition
- Risen 2: Mroczne wody
- Borderlands Game of The Year Edition
- Deus Ex: Director's Cut
Która z nich byłaby najlepsza? Wielki minus ode mnie dostaje Deus Ex, gdyż nie ma on wersji polskiej ; /
Nie wiem, czy to pomoże, ale kocham gry typu: Dragon Age (mam DA:O i grałem w DA:II), Mass Effect (mam ME:3), Batman (mam Arkham City), Assassin's Creed (mam AC:3, grałem w 2, Revelations, Brotherhood), GTA (mam SA, grałem w 3 i EFLC). Która z tamtych gier byłaby dla mnie najlepsza? A może macie jakąś inną grę godną polecenia do kwoty 40 zł :)
dark souls to jedna z lepszych gier ever, trzeba zagrac
podobnie jest z deus exem, tyle ze to dwie zupelnie inne gry
Masz pada do Xbox'a 360? Albo jakiegoś innego DOBREGO pada?
Jeśli tak to kupuj Dark Souls,moja ulubiona gra. :P
[2] Tak myślałem, że DS jest dobre :) Deus Ex'a brałbym od razu, gdyby miał język polski... Ale wersja Director's Cut jest po ang, co od razu mnie zraża..
[3] Nie mam pada, ale planuję kupić od Xbox'a, ale to jeszcze nie wiem kiedy...
A co powiedziecie na temat Władcy Pierścieni, bo mnie ta gra jakoś przyciąga :)
[4]
Gameplay przyjemny, ale dla mnie fabuła i postacie niewyraziste.
Jest to taka typowa porządna gra bez fajerwerków. Jednak jeśli lubisz uniwersum Władcy Pierścieni to śmiało możesz brać, zwłaszcza jeśli masz znajomych, z którymi możesz pograć w CO-OPie.
[5] Dark Souls po ss wydaje się, tylko zwykłą nawalanką. Niby fajne, ale nie wiem..
Czy lubie Władce Pierścieni... Klimaty takie? Owszem. W grę z tej serii nigdy nie grałem.. Po ss i video przypomina mi on bardzo Dragon Age, ale mogę się mylić. Znajomi nie posiadają tej gry, ale zawsze można poznać nowych :)
Władca Pierścieni: Wojna na Północy - gra dość mało urozmaicona i nudna. Na pewno nie warta 40 zł. Ostatnio była w jakimś bundlu za dolara. To najodpowiedniejsza cena dla tej gry :)
Dark Souls: Prepare to Die Edition - jedna z lepszych gier rpg 2012 roku. Tylko że fabuła prawie nie istnieje, grafika jest bardzo "oszczędna". Na pc bez moda działa w 30 fps i w rozdzielczości coś koło 1024x768. No a przede wszystkim jest bardzo trudna. Ale ciężko znaleźć rpg na pc z lepszym klimatem.
Risen 2: Mroczne wody - mnie ta gra znudziła po kilku godzinach gry. Pewnie dlatego że nie jestem wielkim fanem Gothików itp.
Borderlands Game of The Year Edition - fajna strzelanka na długie godziny. Fajny klimat i grafika. Choć może zmęczyć wykonywanie w kółko dość podobnych misji.
Deus Ex: Director's Cut - jeśli dobrze myślę chodzi o Human Revolution ? Jedna z moich ulubionych gier. Przeszedłem podstawkę i dodatek, więc tym bardziej polecam. Choć director cut faktycznie po angielsku i tu może być problem z poznaniem fabuły, jeśli się nie zna angielskiego.
Gdybym miał wybrać to którąś z dwóch ostatnich. Ale póki co bym poczekał. Za niedługo święta, wyprzedaż na steamie itp. zajrzyj też ma allegro.
[7] Władce Pierścieni znalazłem za 20 zł.. :)
Dark Souls - nie wiem czemu, ale ta gra mnie po prostu odpycha... Ale dużo osób ją poleca.
Risen 2 - wydaje się strasznie bajkowy.
Borderlands - gra wydaje się bardzo ciekawa :)
Deus Ex - gdyby była to zwykła lub złota wersja brałbym od ręki. Ale z powodu, że nie ma polskiego, a mój angielski jest na poziomie niskim, fabuły na pewno nie poznam = bezsensu grać.
A czy czekać to nie wiem...
Borderlands Game of The Year Edition.
ja polecam bardzo risen 2, dawno żaden rpg mnie tak nie wciągną :)
Według mnie Risen 2 Mroczne Wody :)