Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jak zmienić mapke z minecraft w obiekt typu obj ?

09.06.2012 20:36
1
BuildEver
32
Pretorianin

Jak zmienić mapke z minecraft w obiekt typu obj ?

Jak w temacie:
Mam mapkę w minecraftcie i chcę ją przerobić na obiekt typu "obj".
Znalazłem program o nazwie "Mineways" ale jest strasznie wolny często się kreszuje.
Dajcie nazwy albo linki do programów tego typu.

09.06.2012 21:41
2
odpowiedz
zanonimizowany792388
37
Generał

Ja bym na twoim miejscu uzyl rippera OGLE+GLintercept. Od razu dostaniesz obj+textury+aktywne shadery z zaladowanego levelu Minecrafta.

09.06.2012 22:39
3
odpowiedz
BuildEver
32
Pretorianin

Możesz wytłumaczyć o co z tym chodzi ?

09.06.2012 23:13
4
odpowiedz
zanonimizowany792388
37
Generał

GLinterceptor to "przepisana" biblioteka opengl32.dll posiadajaca te same funkcje co oryginalny plik opengl32.dll z folderu windowsa. Od oryginalu rozni sie tym, ze posiada dodatkowe funkcje do przechwytywania i pobierania roznych informacji z OpenGL`a. OGLE natomiast to program i biblioteka dll sluzaca jako wtyczka do GLinterceptora, pozwalajaca zapisywac dodatkowo dane geometryczne uzywane w wybranym programie. Interceptora uzywa sie do sledzenia dzialania OpenGL podczas etapu tworzenia gry.

Instrukcje instalacji masz w dokumentacji interceptora i OGLE`a(chodzi glownie o skopiowanie odpowiednich plikow dll i ini do miejsca gdzie znajduje sie exek gry korzystajacy z OPENGL`a.

Mozesz takze sprobowac uzyc programiku o nazwie OpenGLXtractor opartego na OGLE: http://members.chello.at/alexan/

Forum: Jak zmienić mapke z minecraft w obiekt typu obj ?