Wlasnie dzisiaj przyszedl do mnie Nexus 4. Chcialbym go aktualizowac do kit kata ale za diabla nie wiem jak. Jak w informacjach klikam aktualizacja to nic sie nie dzieje.
Nic nie rób, sam się zaktualizuje prędzej czy później. U mnie zarówno do 4.4 jak i kolejne aktualizacje zazwyczaj w godzinach wieczornych lub nocnych wpadają.
Jest.
Moze po prostu masz wgrany custom rom? Wgraj sobie czystego andka 4.4 samodzielnie
http://forum.android.com.pl/f794/wugs-nexus-root-toolkit-v1-8-0-26-12-13-a-272685/
KitKat na Nexa 4 jest, bo sam takiego mam, jeżeli nie wyskakuje ci info o aktualizacji, to wejdź w ustawienia aplikacji, wybierz wszystkie i na liście znajdź „Google Framework Service”. wymuś zatrzymanie tej apki a następnie wyczyść dane, a po tym jeszcze raz każ sprawdzić mu aktualizacje
Ale zaraz, na pewno próbujesz dokonać aktualizacji we właściwym miejscu?
Wchodzisz tutaj? ->
System wykrywa dostępną opcjonalną aktualizację kiedy wchodzisz w zaznaczone przeze mnie miejsce, czy jej w ogóle nie widzi?
Spróbuj zresetować telefon, u mnie zwykle pojawia się notyfikacja o tym że system jest gotowy do istotnej aktualizacji.
Wyskoczylo sprawdzanie dostepnosci aktualizacji a potem tak jak wczesniej. Aktualizacja android 4.3 jelly bean oczekiwanie na pobranie 1.8 mb...i stoi
up@ wlasnie tam wchodze i jest to co wyzej opisalem
Co ciekawe jest napisane "This software update will upgrade your Nexus 4 to android 4.3...A w informacjach o telefonie mam napisane android 4.3...wtf?
No dobra, pytanie z serii tych durnych.
Telefon jest podłączony pod WiFi albo ma w sobie aktywną kartę z dostępnym internetem?
Nie rozumiem dlaczego telefon nie rozpoznaje najnowszej aktualizacji.
Wi-fi nie ale chodzi swiezutki, dzisiaj wykupiony pakiet internetowy 1gb, sam nie wiem o co chodzi
Ok dzisiaj telefon sam z siebie poinformowal o aktualizacji. Juz mam andka 4.4