Witam!
Niedawno nasz gang w sampie powrocil, narazie nie planujemy filmikow. Sprawa stoi (mi) tak.
Poznalismy czecha ktory lubi grac w sampa i szuka jakiegos polskiego klanu. Moze ten jezyk jest bardzo prosty, niektore zdania rozumiem ale jak czasem cos napisze to nie zabardzo. Ja jestem zalozycielem wiec wypadaloby zebym to ja znal czeski.
Wiec podajcie jakies nagrania, cwiczenia itp. zebym przynajmniej znal slowka i ich tlumaczenie.
z gory thx
Lepiej jak oboje nauczycie się np. francuskiego. Bardzo ładny język, a przynajmniej oboje się przyłożycie i wniesiecie coś od siebie. Albo też łaciny. Bardzo ładny język, a z jakimi tradycjami!
Slownik w lape i pisz. Odmiana troche rozni sie od polskiej niestety.
Cos takiego cie zainteresuje - http://kursy-online.pl/czeski/ ?
ED.
[2]LOL
Głupszego pomysłu nie widziałem. Sage napisał najsensowniejszy post a się go czepiacie. Zamiast uczyć się czeskiego niech on nauczy się polskiego skoro chce do polskiego klanu, albo nauczcie się angielskiego.
lololo gruby czo tam? i tak sie nie nauczysz czeskiego :(
Wyślij mu swoje filmy na Yt, to od razu bedziesz miał problem z głowy
Wasz klan z zajedwabistymi graczami w wieku 11 lat chyba nie zna angielskiego. Mam nadzieję, że ten Czech jest lepszy i umie coś tam powiedzieć.
BTW Mówcie po angielsku, co za problem
[7]mefek
pomysl Sage'a jest glupi, bo czeski czy polski to duzo latwiejsze jezyki niz francuski. Po co maja sie uczyc obaj francuskiego, skoro zajmie im to duzo wiecej czasu niz nauka polskiego czy czeskiego, ktore(mam na mysli czeski i polski) sa do siebie w pewnym stopniu podobne.
Po wuju ci Czech...? :D Jak się nauczysz czeskiego to ten pan przestanie w gta grac. Po za tym krótkie kursy...? Wyuczysz się podstaw a kolo cię na czymś spoza gry zatnie.
Powiedz im "szukam klanu, blbcy. Mrdam was, bo ja sem elekrtonicy mordulec".
I masz pelen szacun na czeskiej dzieklni
Otóż, dla wyjaśnienia napiszę, bo widzę, że coraz gorzej - pierwszy post był ironią.
Aczkolwiek francuski to ciekawy język i mam zamiar się za niego wziąć. Podobnie jak za hiszpański.
A łacina na prawdę mi się podoba.
Ja pracuje w Czechach i w pracy rozmawiamy/piszemy ze sobą w języku angielskim. Są trudności, ale dla chcącego nic trudnego.
oglądaj czeską telewizję ew filmiki na youtube, posłuchaj czeskiej muzyki:
http://www.youtube.com/watch?v=Fvgn0BTeQLM