Witam,
jaką drogę wybrać i w co się nie dać władować, aby oddać do serwisu/salonu sieci komórkowej telefon?
Przestaje działać wyświetlacz z własnego widzimisię, telefon jest na gwarancji (rok od podpisania umowy).
Chodzi mi o rozegranie tego jak najszybciej oraz liczenie na jak najszybsze odebranie sprawnego, ale przede wszystkim w konkretnym terminie bez możliwości prawnej przeciągnięcia oddania sprawnego przez serwis.
Galaxy S2
Z Samsungiem miałem małą przygodę dawno temu przy problemach z telewizorem, więc wolę się zabezpieczyć.
Ale lepiej będzie z tego co czytam dać do salonu.
Po 1 oddajesz telefon np. do regnersis a nie do t mobile, orange czy tam gdzie kupiles bo oni wysylaja... do regnersisa (chyba regnersis). Jak oddasz bezposrednio do nich to potrwa to 1-2 dni. Mi sie nie spieszylo to dalem telefon do t mobile i zrobili go w tydzien.
Jeżeli masz gdzieś pod ręką serwis Samsunga to idź bezpośrednio do nich, zaoszczędzisz czas jaki jest potrzebny na dostarczenie telefonu z salonu do serwisu i z powrotem, a tak czy inaczej telefon trafi właśnie do nich. W karcie gwarancyjnej masz zapis że telefon będzie naprawiony w terminie "nieprzekraczającym 14 dni od daty dostarczenia urządzenia do Autoryzowanego Centrum Serwisowego", więc jak oddasz sprzęt bezpośrednio do nich to w ciągu max. 2 tygodni masz go z powrotem, jak oddasz telefon do salonu to musisz doliczyć te 2-3 dni na transport pomiędzy salonem na serwisem.
grish ==> W karcie gwarancyjnej, której nie otrzymałem razem z telefonem. Potwierdzeniem zakupu w Orange jest umowa wraz z wbitym modelem i IMEIem. Kiedyś z Orange bez problemu oddawałem SPVkę do dawnego CRC i zastanawiam się, czy nie zostawić tego tym razem po stronie Orange jednak. Sprzedawca a gwarant to dwie różne instytucje.
pecet ==> Mi smartphone'y działają zawsze dopóki nie upadną :) Podejrzewam, że się LEDy odpięły z ekranu przy małym "poślizgu" po podłodze.
W ogóle nie dostałeś karty gwarancyjnej? Dziwna sprawa... No nic, w takiej sytuacji faktycznie pozostaje Ci udać się do Orange i przez nich to załatwić.