witam mam problem jak przełaćżyć z zintegrowanej na dedykowaną mam hd graphic 4600 i radeon hd 7770.Wszystkie gry na tej zintegrowanej tragicznie chodzą. Napszykład w Assasinie 3 miałem na ultrach nie pamiętam ile to było fps ale napewno było tak 30 fps a teraz mam 5 fps. Szukałem na forumach ale to byłó tylko na laptopach i na kartach geforce. Niewiem czy mogło się zdarzyć tak żeby nagle moja karta przeniosła się do zintegrowanej.Prosze pomóżcie mi bo tak mam od roku.Jakbyś ktoś mi pomógł to z góry dzięki.
nie znam sie na radeonach, ale w kartach nvidii samo się przełącza, ewentualnie możesz wybrać pojedynczo lub na zawsze klikając na skrót lub plik .exe. Zobacz czy nie masz podobnej opcji
Zależy co masz ustawione w biosie. Lekko się to różni. Klikasz prawy przycisk myszy na pulpicie i klikasz "Konfiguruj przełączanie grafiki". Jeśli w biosie przełączanie masz ustawione na dynamic to dla każdej pojedynczej aplikacji/gry musisz ustawiać kartę oddzielnie (wysoka wydajność, oszczędzanie itp). Jeśli ustawisz w biosie na fixed, ustawiasz po prostu jedną kartę do wszystkich zadań.
Prawdopodobnie można na stałe w biosie wyłączyć zintegrowaną i problem się sam rozwiąże.