Pilnie muszę powiększyć rozdzielczość tego obrazu, gdyż na jutro muszę wkuć sobie do łba całą tą mapkę. Niestety obraz jest w rozdzielczości 545 × 545 i nie mogę się większości rzeczy (tych mniejszych lokacji) rozczytać. Najlepiej gdyby był w rozdzielczości ok. 1000 x 800. Istnieje jakiś sposób na to ?
mozesz sobie powiekszyc w paincie. tyle, ze obraz ci sie rozpikseluje.
nie da sie powiekszyc rozdzielczosci bez utraty jakosci. chyba, ze uzyjesz magii.
Szukałem i nie ma żadnej większej takiej mapy. Trudno, najwyżej nauczę się tych najważniejszych rzeczy na mapie. Thx.
[3]
Aż taki głupi nie jestem, ale jednak problem jest z pikselami. Myślałem, że np. w Gimp'ie 2 jest jakiś sposób na to, żeby powiększyć obraz bez straty jakości :)
A co za problem w Googlach znaleźć inną taką mapę w wyższej rozdzielczości? Jest na niej zaznaczone coś wyjątkowego? Skarby jakieś?...
Jeżeli chodzi o te szczegółowe mapy - nie ma innej. Niestety muszę co do centymetra obczaić Amerykę Płn. - taka "nauczycielka" co zrobić :D
Gdybym mojego atlasu nie zostawił w szkole zapewne bym nie zakładał tego wątku...
[9]
Mam biblię. A nawet jakbym nie miał to co ci do tego ?
Może i masz biblię, ale najwyraźniej jej nie czytałeś, bo tam wyraźnie jest napisane - nie będziesz warczał na ludzi "postujących" :)
Zadzwon do CSI