Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jak odzyskac zarobione pieniadze?

18.08.2015 16:20
PATORIKKU
1
PATORIKKU
144
jak trwoga to do Boga

Jak odzyskac zarobione pieniadze?

Witam, opisze Wam swoje historie i moze ktos bedzie w stanie mi doradzic co nalezy zrobic w tej sytuacji.

Pracowalem w Anglii przez jakis czas. Wrocilem do Polski przed wyplata z ostatniego tygodnia i tu spokojnie jej wyczekiwalem.

Przed wyjazdem zmienilem dane bankowe u pracodawcy z Onepay na Lloyds, to bylo 06.08. Ostatnia wyplate mialem dostac 14.08. Powiedzieli mi w agencji, ze dane bankowe zostaly zmienione.

Wyzerowanie konto w Onepay zamknalem ostatecznie 10.08.

Teraz siedzac w Polsce nie dostalem wyplaty. Dzwonilem do agencji. Oni twierdza, ze wyslali na Onepay, bo niestety nie zdazyli zaktualizowac danych na Lloyds. Teraz nie mam nigdzie pieniedzy bo do konta w Onepay nie mam nawet juz dostepu, jest zamkniete. Agencja uwaza, ze nie jest w stanie mi przelac pieniedzy na nowe konto bo juz rzekomo przeslali je na tamto i mam sie kontaktowac z bankiem w sprawie zamknietego konta.

O co w tym wszystkim chodzi, co powinienem dalej robic? Z Polski nawet nie udam sie tam osobiscie...

18.08.2015 16:39
Davidian
2
odpowiedz
Davidian
188
Generalissimus

Nie wiem jak w angielskim systemie bankowym ale w polskim po wysyłce pieniędzy na zamknięty rachunek kasa wraca na konto z którego była wysłana.
Coś chyba ściemniają, masz dane do logowania do poprzedniej bankowości (spróbuj się zalogować na konto)
Z drugiej zaś strony kontaktuj się z Onepay w celu wyjaśnienia sprawy.

18.08.2015 18:19
nagytow
3
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

W calym systemie finansowym pieniadze nie moga zniknac od tak sobie. Jesli konta nie ma, to bank odsyla pieniadze na konto zrodlowe. Mozesz zadzwonic do Onepay i zapytac, ale cos mi sie wydaje, ze agencja kreci.

Onepay to co prawda nie bank, wiec mozliwe, ze w tym wypadku sytuacja wyglada inaczej. Telefon do nich to chyba najlepszy start.

18.08.2015 20:10
4
odpowiedz
Lutz
173
Legend

To jest polska agencja?

18.08.2015 20:35
5
odpowiedz
szaka24
33
Konsul

Lutz - angole to mistrzowie ściemniania. Polacy to urodzeni kombinatorzy.

Takie ruchy z kontem przed ostatnią wypłatą to jest wręcz proszenie się o kłopoty. Można było tydzień poczekać. Ktoś tam wykorzystał sytuację i "udaje greka". Nikt Ci nie pomoże sam musisz dzwonić i dochodzić co z Twoimi pieniążkami się stało. A jak wyjechałeś do PL i agencja o tym wie - to na 99% jestem pewien, że zostaniesz olany z góry na dół. I nie ma znaczenia czy to przez mistrzów ściemy czy urodzonych kombinatorów ;)

18.08.2015 22:12
6
odpowiedz
zanonimizowany832625
55
Generał

Sa tylko 2 mozliwosci.

Kase ma agencja albo pracodawca.

19.08.2015 11:32
7
odpowiedz
koszulek
2
Legionista

Zgadzam się z Siara000, ale warto wysłać zapytanie też do Onepay. Pewnie wysłali z powrotem do pracodawcy. Jak dostaniesz jakiego oficjalnego e-maila od Onepay to możesz im go przesłać.

19.08.2015 14:03
zloteuszy
8
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

Jezeli wyslali jakies pieniadze to powinni miec na to dowod kwitek. Niech ci przedstawia jesli rzczywiscie wyslali

Forum: Jak odzyskac zarobione pieniadze?