Jako ze ostatnio nasluchalem sie o inwigilacji przez microsoft postanowailem anulowac aktualizacje systemu. Bylem posiadaczem pirackiego w8 i zaktualizowalem do w10 jednak boje sie ze w nocy przyjda do mnie policjani w kominiarkach i teraz pytanie jak cofnac system do 8??
Aktualizacja do 10 to forma amnestii, więc nic ci nie zrobią. Po prostu za rok jak skończy się trial będziesz musiał zapłacić za 10.
Inwigilacja w W10 wcale nie jest większą niż a przypadku W8.1 czy chociażby androida na telefonach więc nie wiem skąd ta panika. Nie zapuka Ci rano do drzwi 2 smutnych panów bo masz piracki system.
Z resztą odpowiedni aktywator podobno do the job.
No nie wiem w10 chce usuwac pirackie gry ja takich nie mam ale sporo osob gra w piraty
Ta, tylko, że 98% ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego, że chodzi o gry i aplikacje z windowsowego marketu...
Mam włączone aktualizacje i jedną piracką grę. Cieszę się wolnością.
Znajdziemy na niej natomiast m.in. Cortanę, Binga, Microsoft Account, Skype'a, Windows Live Mail, Mapy, Windows Movie Makera, Office'a 365, Xbox Live, aplikację OneDrive, OneNote, i wiele innych. Warto zauważyć, że na liście umieszczono też "Gry Xbox i Windows opublikowane przez Microsoft".
To może (MOŻE nie musi) zablokować Ci W10.
Nie gram w gry od microsofta wiec izi a zreszta i tak nie pirace
Nikt Ci nie zapuka. Gdyby mieli ścigać wszystkich piratów to nie pisałbym tego posta.
Co nowy Windows to się mówi o blokowaniu piratów, inwigilacji i tak dalej. Skoro 8 nie blokuje nielegalnego oprogramowania, tak samo jak nie blokowała go 7, to nie zmienią tego 10. Microsoft zawsze tolerowało piratów i chyba źle na tym nie wychodzą, takie ruchy to dla nich odpływ osób korzystających z systemu.