Mam pytanie dotyczące owego internetu. Chodzi mi o limity. Czy za te załóżmy 100 zł dostajemy limit podczas dnia 25 GB MIESIĘCZNIE czy jest to limit, że co dzień restartuje nam się owy limit i dostajemy znów te 25 GB do wykorzystania?
Z tego co wiem miesięcznie. Oczywiście możesz sobie dokupywać transfer. Dlatego ten internet jest IMO nieopłacalny bo przy tej prędkości którą oferuje takie 25GB to by mi na dzień nie starczyło.
No to fajnie.
to jest po prostu smieszne. A ten "argument" z piratami to mozesz sobie panie [2] w pupe wsadzic. Jezeli ktos np oglada duzo filmikow w internecie to jest to duza liczba transferu a co dopiero mowic jeszcze o pobieraniu jakichs pierdol
Internet z CP to pułapka finansowa. Dają duże prędkości i maleńkie limity. W dodatku w ofertach innych sieci po przekroczeniu limitu transfer po prostu spada. W Polsacie zaś naliczają za każdy dodatkowo ściągnięty MB i może się okazać, że rachunek będzie o 200 zł wyższy niż abonament, jeśli nie ustawiliśmy limitu kosztów.
W przypadku ustawienia limitów kosztów po prostu zostanie nam odcięty internet.
25 GB na miesiąc to bardzo mało. Oglądać yt można pobrać więcej niż 2 GB na godzinę. Słuchając radia to kilkaset MB na godzinę. Do tego pobranie raz w miesiącu nawet jednej gry ze Steam to dodatkowe 8 GB. Jakieś patche, updaty - 5 GB. Do tego oglądanie np. Sony Bravia Internet TV i innych serwisów. Korzystanie z kilku komputerów/urządzeń w domu.
Naprawdę wykorzystywanie kilkudziesięciu GB transferu w legalny sposób nie ściągając nawet plików na dysk wcale nie jest czymś niespotykanym.
Internet konkurencji np. iPlus (choć też tego samego właściciela) oferuje prędkości w granicach 6-7 Mb/s co w zupełności wystarcza do streamowania materiałów HD, do tego możliwość ściągania bez limitów w nocy i po wyczerpaniu limitu po prostu zmniejszają prędkość i użytkownik nie ponosi dodatkowych kosztów.
W dodatku w ofertach innych sieci po przekroczeniu limitu transfer po prostu spada.
Zależy od taryfy i wykupionych pakietów. Ja mam w 36i6/Simplusie i mam dwie opcje do wyboru. Albo pakiety w ilościach 25/50/100 MB (nie pamiętam już cen), gdzie po wykorzystaniu limitu pobiera kasę z konta za każde 100 kb, albo pakiet 150 MB za 9 zł, który po przekroczeniu limitu po prostu zwalnia. Wszystkie pakiety są ważne 30 dni.
25 GB na miesiąc to bardzo mało.
Neostrada 512 oferowała chyba limity 15 GB na miesiąc. Jeżeli ktoś nie musi ściągać z internetu wszystkich nowości gier (nie ważne, czy piraty, czy cyfrowa dystrybucja), kilkunastu filmów i seriali w FullHD, to taki limit w zupełności wystarczy nawet na przeglądanie YT w 720p.
Słuchając radia to kilkaset MB na godzinę.
Ha ha ha ha. Załóżmy, że jakimś cudem znalazłeś radio nadające w 128 kbps (i tak większość nadaje w 48 albo 96 kbps). Daje to 16 kB na sekundę, czyli 57600 kB na godzinę. czyli trochę ponad 56 MB.
Naprawdę wykorzystywanie kilkudziesięciu GB transferu w legalny sposób nie ściągając nawet plików na dysk wcale nie jest czymś niespotykanym.
Wszystko zależy od osoby, która z tego będzie korzystać i do czego będzie to wykorzystywać. Ale to już napisałem wyżej.
Odświeże wątek - czy ktoś z Was ma ten internet z Polsatu? Zastanawiam się chociażby nad tym, co to za technologia bezprzwodowa, to LTE? Czy to czasem nie jest sygnał z nadajników naziemnych POlsatu? (Skoro emituje obraz cyfrowy w TV, to przepustowośc ta powinna wystarczyć na tej prędkości połączenie).