Od kilku miesięcy komputer działał mi niezwykle wolno i niedawno odkryłem że nie jest to wina RAM-u a procesora. Aktualnie mam Ryzen-a 5. I będę go wymieniał na 8 lub 9 generacje. Pozostaje pytanie czy lepiej będzie jeśli wymienię go na innego ryzena czy może zmienię na intela?
"Od kilku miesięcy komputer działał mi niezwykle wolno i niedawno odkryłem że nie jest to wina RAM-u a procesora.
Cpasz czy co ? Co niby robi ten proc zle?
Na dzien dzisiejszy bardziej oplacalnym procem sa nowe intele. Pisze to jako posiadacz Ryzen 5 3600.
Hm. Ryzen 5 2600 w żadnym wypadku nie jest obciążaniem dla 1660 gtx. Raczej odwrotnie. Nie widze sensu zmiany CPU. Grafa by się przydała mocniejsza
mam rozumieć że jeśli aktualnie mając gtx-a 1660 i obciążenie procesora 99-100% kupując nową kartę mógłbym to zmniejszyć?
To w co ty grasz, że masz 100% obciążenia CPU na 6-rdzeniowym procesorze? Sprawdź ty lepiej czy nie masz jakiegoś syfu działającego w tle i obciążającego komputer.
ktoś musi się tu wypowiedzieć znając temat.
Czy w grze ustawie 75 FPS czy ściągne limit i będzię to 120-150 to procek mi tak samo pracuje.
To normalne że rdzenie wchodzą na maximum Hz, ale raczej to nie oznacza maksymalnej pracy