Wiekowa strategia ekonomiczna obejmująca wiek XX. Chciałbym sobie w nią pograć jak kiedyś z tym, że aktualnie posiadam troszkę inną konfiguracje sprzętową nijeżeli kiedyś. Mam kilka wersjii tej gry:
IG2
IG2 Gold
IG2 1980 - 2020
+ Mody 1.0-1.2 GeForce 6600+
I za patyka nie mogę uruchomić gry, najwięcej co udało mi się uzyskac to uruchomienie gry do poziomu menu potem, gdy chciałem załadować mape to gra sie wyłączała. Przeryłem rózne fora głównie angielskojęzyczne, próbowałem wielu sposobów, które tam znalazłem i dupa. Może komuś udało się uruchomić grę i podzieliłby sie swoją wiedzą
A jaką masz konfigurację? Rozumiem że nie taką jak z podpisu?
I taka podstawowa rzecz, próbowałeś odpalać w trybie zgodności 98?
Jaki system? Windows 7? Jeśli tak, to doradzam instalację Windows XP, bo na 7 o starszych gierkach można sobie najwyżej pomarzyć.
Vistax64, tu nie chodzi o system operacyjny tylko o kartę graficzną. Karty od nvidii powyżej serii 6xxx standardowo nie obsługują tej gry, ale są mody, które umożliwiają grę z kartą powyżej serii 6xxx tylko nie za bardzo umiem to zrobić;/
nie słuchaj takich postów jak od Regynilda. Industry Giant 2 jest praktycznie nie do uruchomienia na nowych komputerach i tu nie chodzi o system, ale o konfiguracje. Przeszukałem google, ale nie potrafiłem znaleźć rozwiązania.
A próbowałeś się bawić modami, które umożliwiają uruchomienie gry na kartach nvidii serii 6 i wyżej? Bo mi się coś takiego udało ściągnąć tylko mam problem z tą instalacją;)
UDAŁO SIĘ!!! Kogo interesuje jak uruchomić IG2 na nowszych komputerach niż te z początku pierwszego dziesięciolecia XXI wieku;) niech piszą pod mój numer GG: 780011
Kto by pomyślał, że nieznajomość angielskiego jest przeszkodą w uruchomieniu gry w polskiej wersji językowej, zakupionej od polskiego dystrybutora...
Mówię oczywiście o stronie z modem od producenta, gdzie jest cała masa tekstu - dość specjalistycznego, Tłumacz Google niestety tego "nie kuma" ;)
A to cholerne Windows 7 miało być kompatybilne z XP!