Witam prawdopodobnie dzisiaj kupuje komputer na którym mam zamiar grać w cs go.
Lecz nie jestem pewien czy nie będzie mi coś lagować i czy bym nie musiał czegoś dokupić.
I ile nie więcej miałbym fps'ow na średnich detalach.
PC
Procesor : i3 G1620 2x 2,7 Ghz 2rdzenie / 2 wątki intel R smart 2MB Cache 64-bit
Ramy : 1x4Gb 1600 Mhz DDR3 Good Ram
Płyta główna : Asus H61M-K
karta graficzna : GTX 460 1GB 256bit
Zasilacz : Zasilacz TAKE ME 600W Silent 12cm
Dysk Twardy: 300GB 32mb
Jeżeli miałbym coś wymienić to na co i za ile ? jeżeli można wiedzieć.
Z góry dziękuje :)
O FPSy nie musisz się martwić, nawet na najwyższych detalach i Full HD, ale wymień ten zasilacz, choć w zasadzie trudno to w ogóle nazwać zasilaczem... :)
Nie szkoda pieniążków w błoto na kupno komputera z zasilaczem będącym bombą zegarową?
a co jest z tym zasilaczem nie tak ? i na jaki nie więcej miałbym wymienić tym bardziej że zbyt dużo kasy nie mam.
Procesor : i3 G1620 2x 2,7 Ghz 2rdzenie / 2 wątki intel R smart 2MB Cache 64-bit
Do i3 temu procesorowi daleko, to Celeron G1620 :) Inna sprawa, że na serio jak na procesor za 130-140zł jest bardzo wydajny.
a co jest z tym zasilaczem nie tak ?
Jest wykonany z komponentów jak hamburger w mcdonaldzie. Po prostu padają takie zasilacze na potęgę zwykle zabierając ze sobą do komputerowego nieba inne części.
Mam G1610 @ 2,7Ghz jako tymczasowy procesor i szczerze...jestem zadowolony, szczególnie, że dostałem go za 129zł :)
[4]
Prezentuję czarną listę zasilaczy.
Achieve, Akyga, Altis, Aspire, Atlas, Aton, Bandit, Bestec, Carbon (nie Modecom), Coba, Codegen, ColorSit, COMPAQ, Computer, Cube Max, Deer, Delux, Eurocase, Everpower, Feel, Fever, Four Star, Gembird, Gigabajt, GoodWatt, Hawk, Hec, Impet, Incore, Intex-Action, i-box, I-TEC, KingStar, LC Power, Levicom, Likeenergy, Linkword, L&C, Logic, LOGISYS, Macron, Megabajt, Mercury, Metropilis, Modecom Feel, Mustang, Newton Power, Pangu, Platin Power, Power, Power Color, Powercomp, Powerfox, Powertec, Procase, Procomp, Octigen, Opengate, Qoltec, QTECHNOLOGY, Q-tec, RAIDMAX, Rebeltec, Rubikon, Ropla, Sansun, SilenX, Sun Pro, Suntek, Take Me, Task, TE, Tracer, Tronje, Ultra Media, V Power, Whitenergy, Win, Xilence (produkowane do 2011r włącznie), XION, X-Power, 2N
Renomowane marki to:
Amacrox, Antec, Astec, be quiet, Chieftec, CoolerMaster, Corsair, Delta, Enermax, Enlight, Fortron (nowy, nieregenerowany), Modecom (MC, Volcano), OCZ, PCPower&Cooling, Pentagram, Seasonic, Silver Power, Tacens, Tagan, ThermalTake, Topower, Xilence (tylko nowe modele od 2012r), Yesico, Zalman.
z http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html dzięki pracy Xylometazolin!
A podacie może jakieś zasilacze z allegro ? Bo ja się słabo orientuje w takim czymś
zależy mi żeby komputer normalnie chodził przez dobre parę lat a zasilacz moge kupić do 180zł max
więc nie wiem czy znajdę coś ciekawe.
A jeszcze nie koniecznie musi być 600W może być 500W rozchodzi mi się tylko o to żeby karta i reszta części normalnie chodziło.
Z góry dzięki
A co powiedzie o tym zasilaczu ?
allegro.pl/zasilacz-komputerowy-modecom-feel-600w-120mm-atx-i4452992573.html
Rozchodzi mi się żeby był jak najtaniej bo potrzebuje jeszcze kase aby dokupić 4gb ram 1600mhz ;d
Warto kupić jeden z tych dwóch zasilaczy do tego komputera?
1. allegro.pl/zasilacz-500w-silentiumpc-vero-l1-psu-80plus-box-i4446524040.html
2. allegro.pl/cichy-zasilacz-komputerowy-atx-modecom-logic-500w-i4411247051.html
Do tego komputera i tej karty graficznej tak aby się nie spalił czy coś ?
Jeszcze powiem że tam będzie 8Gb Ram 1600mhz a nie 4gb (bo dokupie).
A co powiedzie o tym zasilaczu ?
allegro.pl/zasilacz-komputerowy-modecom-feel-600w-120mm-atx-i4452992573.html
Coś z oczkami nie tak?
Prezentuję czarną listę zasilaczy.
Achieve, Akyga, Altis, Aspire, Atlas, Aton, Bandit, Bestec, Carbon (nie Modecom), Coba, Codegen, ColorSit, COMPAQ, Computer, Cube Max, Deer, Delux, Eurocase, Everpower, Feel, ...
--------------
Z wszystkich twoich linków jedynie SilentiumPC się do czegoś nadaje. Jakikolwiek zasilacz odpowiedniej mocy na poziomie musi kosztować to 150-200zł i tyle.
http://allegro.pl/zasilacz-komputerowy-corsair-vs550w-cp-9020050-box-i4469491424.html
Ten podany przeze mnie będzie raczej najlepszy. Ewentualnie Corsair VS 450W może wystarczy do twojego zestawu i będzie tańszy niż ten 550W, ale nie chcę mi się sprawdzać jaki pobór mocy ma ten GTX i cała reszta, więc tylko mówię.