http://www.joystiq.com/2013/04/22/homeworld-gearbox-ip-purchase/
Meh, coś mi się nie wydaje, żebyśmy się doczekali czegokolwiek na miarę poprzednich gier.
Co najwyżej jakiś konsolowy FPS albo inne uproszczone gówno. Były 3 dobre gry z tej serii i to na tyle będzie.
http://www.pcgamesn.com/update-paradox-and-stardock-lost-bid-homeworld-ip
szkoda....
Gearbox... meh... Ja tez nie wierze, ze zrobia cos godnego uwagi. Pewnie dadza gre do zrobienia jakiemus studiu w Indiach a kase z preorderow wladuja w Borderlands 3.
Jeśli chcecie poczuć chociaż namiastke Homeworlda to polecam Sins Of Solar Empire.
Tia, znam, spoko gra. Tyle że w HW jest to czego nie ma w innych grach tego typu, czuje się, nie wiem czy dobrze to określę... Pierdolnięcie. Zresztą jak w każdym z RTSów Relica, to co zapoczątkował homeworld widać później w Dowie czy COHu.
ttwizard -> SOSE jest bardzo fajne jednak to całkiem inny typ gry niż Homeworld. Powiedziałbym, że jedyny wspólny mianownik to kosmos ;)
Lipa, że wygrał Gearbox a nie firmy, które znają się na strategiach jak choćby Paradox czy Stardock.
Gearbox stracił ostatnio chyba w oczach każdego gracza. Jestem pewien, że pod koniec roku w różnego rodzaju podsumowaniach związanych z branżą absolutnym pewniakiem będzie afera z Colonial Marines. Ilość żółci jaka spłynęła po tym studiu jest ogromna, nawet chyba twórcy SimCity nie byli aż tak gnojeni. Studio będzie musiało zrobić wiele, by poprawić swój image. W przeciągu dni Gearbox z jednego z bardziej lubianych deweloperów stał się chłopcem do bicia, którego pod praktycznie każdym newsem ktoś musi kopnąć prosto w twarz. Nie wyobrażam sobie jak bardzo gracze zaczęli by nienawidzić tych ludzi, gdyby wypuścili kolejnego potworka, zwłaszcza należącego do uwielbianej przez fanów serii.
Mimo wszystko jednak Borderlands to jedna z lepszych serii, jaką obecna generacja wypluła.
Trael - Najlepiej by było, gdyby prawa do marki wykupiła Sega, do której należy Relic :)
Cała ta wpadka z Colonial Marines to jedna sprawa, inna rzecz to, że Gearbox w życiu chyba nie stał nawet obok żadnego RTSa - nie mówiąc o robieniu jakiegokolwiek. Nie mają moim zdaniem jak zrobić nic sensownego z HW - no chyba że będzie to jakiś konsolowy szuter.... Poza tym kto w dzisiejszych czasach będzie robił RTSa poza może EA i ich C&C F2P które jak nie wypali może być końcem tego gatunku jako gier AAA, bo po porażce COHO (ten sam pomysł i b. podobne rozwiązania) i grze w betę COHa 2 to nie wróże za wiele dobrego.