Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Hitman: Rozgrzeszenie - Za co są przyznawane punkty?

02.03.2013 23:32
1
Davee.
10
Legionista

Hitman: Rozgrzeszenie - Za co są przyznawane punkty?

Witam.
Od czasu do czasu, gra Hitman: Rozgrzeszenie dodaje i odejmuje mi punkty na podstawie tego w jaki sposób wykonałem daną misję, chodzi mi o to że teoretycznie zaczynam misję, dostaję się do głównego pomieszczenia, a mój licznik punktów pokazuje już może 3000 pkt. na minusie. Chciałbym wiedzieć za co są przyznawanie i odbierane punkty w tego typu misjach. Najlepiej napisane jeden po drugim, jaka jest to czynność i ile otrzymujemy za to punktów. Szukałem wszędzie i nic nie znalazłem. Proszę o pomoc.

02.03.2013 23:48
Lateralus
2
odpowiedz
Lateralus
145
Last Of The Wilds

zabicia, ogłuszenia, wykrycia, chowanie ciał, znalezienie ciał, dowody, poziom trudności, wyzwania

03.03.2013 02:28
3
odpowiedz
Inquisitio
117
bling

3k pkt. na minusie ? Wow, to chyba po prostu jedziesz przez środek mapy z palcem na spuście.

03.03.2013 12:53
4
odpowiedz
Davee.
10
Legionista

Szczerze to nawet czasem nikt mnie nie znajduje, ale i tak same mi punkty schodzą. Dlatego pytam się tutaj czy może macie listę rzeczy za które będę dostawał i tracił punkty.

03.03.2013 15:58
Herr Pietrus
5
odpowiedz
Herr Pietrus
231
Jestę Grifterę

Tak, jasne, nikt cię nei znajduje, a punkty schodzą... Rozsmarowujesz wszystkich, zanim cię zobaczą?

03.03.2013 16:41
fajny Książę
6
odpowiedz
fajny Książę
127
Capo

Tracisz punkty za: zabijanie (nawet jesli spowodujesz wypadek i gina niewinni co jest oczywiscie idiotycznym zalozeniem), ogluszanie, bycie wykrytym. Zyskujesz, najogolniej rzecz ujmujac, za zaliczanie celow - czy to przejscie do iinej lokacji czy wyeliminowanie celu (z tym, ze gra jest debilna pod tym wzgledem i niestety jednym sposobom wykonywania zabojstw przyznaje wieksza liczbe punktow, innym mniejsza).

12.04.2014 21:57
7
odpowiedz
ziajek444
2
Junior

Podam ci jeszcze takie wskazówki co sam zauważyłem. (punktacja jest tak pi razy oko dla przykładów bo jak robisz wyzwania to się zwiększa ale proporcje się nie zmieniają). Nie bój się ogłuszać byle byś schował ciało. Możesz ogłuszyć wszystkich na mapie (i cywili i przeciwników) i jak schowasz ciało to wychodzisz na zero np. ogłuszenie -150 pkt, schowane ciało +150 pkt. Zabijać wolno tylko cele i przeciwników na mapach w których nie ma celi. Zabijać wolno tylko po cichu garotą lub pistoletem z tłumikiem *w głowę* np. zabicie przeciwnika -200pkt, strzał w głowe/ciche zabicie +50pkt schowanie ciała +150pkt, i jesteś na zero. Za zabicie cywila -8000pkt a za zabicie przeciwnika podczas gdy mamy inny cel wyłączamy sobie możliwość osiągnięcia statusu cichego zabójcy czyli dodatkowe 100 000pkt. Zauważenie - (i tu ciekawostka) nie ważne ile razy cię ktoś zauważy to zawsze liczy się jako raz -1000pkt. ale usunięcie dowodów zawsze jest równoważne z zauważeniem czyli analogicznie +1000pkt.

12.04.2014 22:04
8
odpowiedz
ziajek444
2
Junior

No i po mojej wyczerpującej wypowiedzi mam pytanie, jak to się dzieje że dajmy na to przechodzę misję na poziomie purysta, mam wykonane wszystkie wyzwania, podniesione wszystkie przedmioty zabieram dowody pozostaje nie zauważony a nie dostaje max pkt? I tu przykład 1.Misja Król CHINATOWN ->Rynek Chinatown ja mam ok 270 000pkt. a pan shogo1 ma dokładnie 6 832 485 pkt. (Wogle skąd taka suma??) albo 2.Uciekaj by przeżyć -> Stacja kolejki ja mam 51 200 pkt nawet po przejściu tego w garniturze (przejście w garniturze tego to nie byle igraszka!) a panowie Visceral dejwi_d47 Norbi Krzyli i jeszcze paru ma wykiki po pare set większe i jak to możliwe jest?

Forum: Hitman: Rozgrzeszenie - Za co są przyznawane punkty?