Nie, nie mam zamiaru mieszać GOLa jako firmy z błotem, ale zastanawia mnie jedna rzec: pisząc na forum nazwy konkurencyjnych stron i sklepów (vide grampl, gamezilla itp.), są one automatycznie cenzurowane:
[ link zabroniony przez regulamin forum ]
Jednak dziś rano (i chyba jeszcze wczoraj), GOL powitał mnie reklamą wyprzedaży gier CDProjektu, która to odsyła właśnie do konkurencyjnej strony (grampl). To w końcu GOL współpracuje z konkurencją czy nie?
Aha, tak z innej beczki: warto kupić Homefronta w Edycji Specjalnej za 59 zł?
PS: Dzięki za urodzinową panienkę, gry-online!
za ta reklame dostali pieniadze m8 a za frajer nie beda reklamowac - biznes to biznes
To na pewno i tu właśnie nasuwa się pytanie: za pieniądze GOL woli zareklamować konkurencyjną stronę, podczas gdy użytkownicy na forum częstowani są cenzurą w nazwach konkurencyjnych portali? Przecież to nonsens, nawet jeśli opłacalny.
nie rozumie nonsensu
po co firma np gram mialaby placic za reklame na golu skoro miala by swoich "pracownikow" ktorzy wklejaliby linka tu i owdzie? W ten sposob nie zarobili by na reklamie
poza tym zadne pieniadze nie smierdza: nawet od konkurencji :D
W swoim czasie Gambler zareklamowal 1 nr CDA na swoich lamach, zapewne wedle zasady "i tak padna, a kasa sie przyda".
I chyba pazernosc na dluzsza mete nie poplacila.
No nie wiem smuggler, ja tam prenumeratę Gamblera opłacam i co miesiąc do skrzynki przychodzi.
Chyba ktoś kiedyś pisał o tym, że reklamy daje jakaś agencja a nie zarząd GOLa(czy tam w czyich rękach to teraz jest..).
Więc oni mogli nawet o tym nie wiedzieć.
[5] No juz daj spokój, pałujesz się do tego od 10 lat.