Wie ktoś czy przejdzie taki głupi pomysł gdy chce podłączyć laptopa do TV, który nie ma HDMI
więc sobie pomyślałem by podłączyć dekoder od Neostrady(ma wejscie HDMI) , który jest teraz wolny do dekodera Polsatu(on nie ma wejścia hdmi), który jest podłączony do TV. Do ekodera polsatu podłączyć laptopa , dwa dekodery pewnie jakoś bym złączył a dekoder polsatu z tv łączy się zlączem EURO.
Wydaje mi się że Dekoder Neostrady nei przepuści sygnału od tak sobie, bo chciałem go wykorzystać coś jak przejściówkę.
Spróbuje schemat zrobić :D
Laptop <HDMI>Dekoder Neostrady<>Dekoder Polsatu<Złącze EURO> TV
Dekoder neostrady ma wyjście sygnału hdmi a nie wejście.
Heh dobrze się zapytać bo już planowałem samemu to wszystko rozkładać i tylko zmarnował bym masę czasu :)
Muszę pomyśleć o tym kablu, który wstawił toaster
Dziękuje wam.
A twój telewizor ma dvi? Bo jak nie to kabel możesz sobie na choinke powiesić.
Jak to kineskopowiec to pewnie nie masz ani hdmi/dvi/vga, więc podłączanie lapka kompletnie nie ma sensu.
Pecetowiec007 - tak tu, z tym audio to zdaję sobie sprawę i wiedziałbym jak sobie z tym poradzić :)
jednak po tym co napisał jojo , daruję sobie kombinowanie bo to było by za dużo zachodu a efektu żadnego. Mam kabel HDMI i laptop stoi przy tym TV starszym więc chciałem podłączyć dla filmów bo na laptopie mi nie pasuje oglądanie. Jednak , brat ma TV z HDMI już to mu kiedyś podłączę.
karnisterniak podłącz na euro złącze, ja tak podłączam starego kineskopa i jest elegancko czy na imprezach podczas włączania muzyki z tv czy przy oglądaniu filmu z kompa
Masz link:
http://allegro.pl/polacz-pc-z-tv-kabel-euro-svhs-jack-fv-15m-k04-i1599485963.html
może nie hd ale zawsze lepiej niż na laptopie oglądać