Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Wiadomość Kolejna gra dostosowała polską cenę na Steam. Dobrej zmiany doczekała się strategia Broken Arrow

29.05.2025 15:08
GIANT.ix
😢
1
GIANT.ix
28
Centurion
Image

Ja skontaktowałem się ze steam odnośnie cen to mi odpisali coś takiego jak na screenie. Po czym rozwinąłem temat i dostałem taką odpowiedź...

"Dziękujemy za Twoje komentarze – doceniamy opinie płynące ze strony społeczności użytkowników Steam. Przekażemy Twoje uwagi do odpowiedniego działu.

Oprócz tego, jeśli chcesz również podzielić się opinią, sugestią lub pomysłem ze społecznością, odwiedź sekcję sugestii i pomysłów na forum dyskusyjnym Steam.

To forum jest regularnie sprawdzane przez zespół rozwojowy Valve.

Steam Support
Iga "

29.05.2025 15:38
Fyrdraka
👍
2
odpowiedz
Fyrdraka
1
Chorąży

No i super! Slitherine często współpracuje z polskimi studiami (Master of Magic, Stargate, aktualnie Battlesector i niedługo Stormbinders) pewnie miało to jakieś znaczenie.

post wyedytowany przez Fyrdraka 2025-05-29 15:42:51
29.05.2025 16:04
3
odpowiedz
tynwar
91
Senator

GIANT.ix
Typowa automatyczna odpowiedź.
Nic z tego bełkotu w tym ss nie ma sensu.
Po 1. od dawna dla niektórych krajów ceny nie są ustalane indywidualnie.
Po 2. dla tych niektórych krajów, szczególnie biedniejszych wchodzących w skład unii europejskiej ustalane są przede wszystkim ceny dopasowane dla bogatszych krajów jak np. niemcy i dopiero z euro bądź usd konwertuje się na regionalne waluty.
Po 3. jakie konkurencyjne poziomy cen??? Przecież jak teraz cyfrowe gry sprzedaje już dosłownie tylko jeden podmiot korzystający z różnych platform dystrybucyjnych, więc tylko różne gry od różnych twórców konkurują tylko o uwagę konsumentów jakością, pomysłami gry (dla jasności i ułatwienia zrozumienia problemu, coś o fizycznych kopiach gier. Wydawcy bądź twórcy sprzedawali swoje kopie sklepom, które potem je klientom bezpośrednio sprzedawały, a sklepów było wiele i one ze sobą konkurowały uwagę klientów przez cenę)?
Ot automatyczna marketingowa gadka ściemka bez ładu i składu oraz sensu jakby gdyby była ona sklecona na szybko i byle jak, byleby tylko była automatyczna odpowiedź.

post wyedytowany przez tynwar 2025-05-29 16:05:43
29.05.2025 16:20
😒
4
1
odpowiedz
Jerry_D
70
Senator

Miałem tę grę do kupienia, jeśli nie day one, to na pewno bez większego ociągania. Ale że nagle im się wydanie na GOG-u odwidziało, to mnie się zakup odwidział. Na Steamie to ja mogę kupić za 5 lat, jak będzie po 50 zł.

30.05.2025 06:54
5
odpowiedz
FSB znowu nadaje
32
Konsul

Czyli teraz zamiast zapłacić 4 razy więcej niż Niemiec zapłacimy "tylko" 3 razy więcej.

Wiadomość Kolejna gra dostosowała polską cenę na Steam. Dobrej zmiany doczekała się strategia Broken Arrow