Na forum jestem już dość długo, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Kto i za co może dostać gwiazdkę przy nicku?
Za pomoc innym itd...
https://www.gry-online.pl/forum/gwiazdki-premiujemy-najlepszych-stary/zc9c194b
No forum są co jakiś czas rozdawane.
Jest wątek w którym użytkownicy podają kandydatów do gwiazdki.
Każdy czytelnik może otrzymać od 0 do 5 gwiazdek, które pojawią się przy jego postach na forum.
Gwiazdki oznaczają że czytelnik ten swoimi wypowiedziami w szczególny sposób podnosi poziom forum. Mają zwracać uwagę nie na konkretną osobę tylko na merytoryczny przekaz jej wypowiedzi. Taki znacznik „ten człowiek w przeszłości wypowiadał się szczególnie ciekawie”.
W szczególności gwiazdki przyznawane są osobom które prowadzą ciekawe wątki cykliczne, które w znaczący sposób pomagają innym, które systematycznie zakładają ciekawe watki itd.
Gwiazdki mogą być przyznawane i odbierane (za negatywną postawę).
Oznaczenia są widoczne tylko na stronie z wątkiem.
Przyznawanie gwiazdek odbywa się w następujący sposób:
- czytelnicy zgłaszają w tym wątku ksywkę osoby godnej wyróżnienia, podają link albo linki do postów i piszą krótkie uzasadnienie dlaczego uznają że ta osoba warta jest uhonorowania (muszą być spełnione te warunki aby zgłoszenie zostało uznane)
- dopisanie osoby do tego wątku nie jest równoznaczne z otrzymaniem gwiazdki
- będziemy przeglądali wypowiedzi tej osoby ze szczególną uwagą
- po jakimś czasie (czasami może to trwać naprawdę długo ) przyznajemy gwiazdkę (albo nie)
- jeżeli osoba ta nadal będzie prowadziła pozytywną działalność na forum ma szansę otrzymać kolejną gwiazdkę.
- można zgłaszać daną osobę kilkukrotnie ale z sensowną (np. tydzień) przerwą.
- będziemy kierowali się ostrymi kryteriami aby nie skończyło się na tym że za miesiąc wszyscy maja gwiazdki – dlatego od razu przepraszam wszystkich tych którzy być może na gwiazdki zasługują ale ich nie dostali (nie dostaną), musicie poczekać.
Osoby wyróżnione gwiazdkami mogą liczyć na nagrody i premie w przyszłości. - wszystko z tąd: https://www.gry-online.pl/forum/gwiazdki-premiujemy-najlepszych-stary/zc9c194b?N=1
Jeśli nie znasz takiego wątku, to oznacza to, że chyba nie jesteś tu wystarczająco długo :)
s1ntex - Ogółem, niektórym się należy, niektórym nie. Większość jest zasłużona.
Odkąd gwiazdki ma tutaj parę osób z tzw 'patologicznej strefy', ich wartość spadła o jakieś 450%
Swego czasu nawet gruby miał i w tym okresie posiadanie gwiazdki było przypałem
Ale teraz już chyba nie rozdają gwiazdek. Mało co widzę żeby ktoś dostał gwiazdkę. Był taki okres co rozdawali tylko. Nie załapałem się. ;)
Jak są na forum od daaaawna.
[6] I nadal ma
To skorzystam i zapytam. Czemu niektórzy mają "pogrubione" tytuły?
Za staż na forum. Co jakiś czas dodawane są kolejne grupy "grubasów".
Pogubiony stopień dodawany jest też chyba za ilość postów, bo o ile się nie mylę to np. PittbullHans ma tyle samo stażu co ja i ma pogrubiony stopień :)
[17]Nikos007
bo ma Legend, a ten stopien zawsze jest pogrubiony. No i oczywiscie za staz tez sie dostaje pogrubiony stopien.
Legend czyli +6000 postów
a za staż czyli 60 miesięcy (5 lat)
tak to chyba jakoś jest
Hm, a za staż to opcja jednorazowa nie była? :)
5ty roczek na GOLu się zbliża - na własnej skórze się przekonam, jak to z tym jest.
To dziwne, bo teoretycznie moje konto ma ponad 6 lat już. Na pewno nie za posty lub to była jakaś jednorazowa akcja?
a za staż czyli 60 miesięcy (5 lat)
tak to chyba jakoś jest
To raczej nie jest prawda. Sam siedzu tu ponad 5 lat i nie mam pogrubionego stopnia. Samo pogrubienie bylo chyba jednorazowa zagrywka.
Za posty napewno, ale chyba też jeszcze coś było jeśli to nie czas, to może musi być chyba 60lvl :)
może...
Pogrubienie nie bylo jednorazowe, a conajmniej dwufazowe, bo ja za pierwszym razem nie mialem pogrubienia, a teraz widze, ze mam. Ciezko powiedziec od kiedy.
Mi się wydaję, że pogrubienie mają te osoby, które są na GOLu od 2004 (sam dostałem je o ile dobrze pamiętam w 2009r, więc miałem wtedy równe 5lat.)
5 lat mówisz? Ja zakladalem konto jakoś tak w maju 2006, zaraz zobaczę kiedy dokładnie
Edit: o, 21 maj. Czyli dzień po premierze la noire będę miał ,,grubasa"??