Witam. Co jeżeli mam pci 1.0 i kupie 750tke która nie ma dodatkowego wejscia na zasilanie, a moje pci dostarcza chyba 75w? Jak to będzie działać?
GTX-ów 750 Ti na rynku jest mnóstwo i nie wiem, którą ty masz na myśli, ale oryginalna wersja od NVIDII ma max. TDP=60 W (w rzeczywistości pewnie +-15%) i możliwe, że twoja płyta by to uciągnęła, ALE to na styk - gdyby karta zachciała pobrać więcej niż te 75 W, to pewnie wyłączyłby ci się komputer. Ja bym raczej dla bezpieczeństwa nie pakował tej karty w tak antyczną płytę.
To jaką do 400zł kartę kupić?
Mój config:
Core 2 Quad Q6600
Gigabyte Ga-965GM-S2
SeaSonic 380W
Karta zintegrowana
W jednym ze swoich wątków napisałeś to: W przyszłości mam zamiar kupić procesor z nową podstawką i SSD ale na razie tylko kartę.
Zmieniłeś zdanie? Do tej płyty nie wsadzisz nic konkretnego. Ot, taka GT 630 ma TDP max. 50 W i chyba ją można tutaj wrzucić, ale ta karta raczej do grania się nie nadaje (tak jak każda którą można wsadzić pod twoją płytę).
No nie wiem to chyba jednak się wstrzymam i zbiorę tą kase na 660 i zasilacz, ale na razie musze kupić telefon co popsuło moje plany.