W czym wygrywa GTA V(x360,ps3) a w czym GTA IV(PC Ultra patch 1.7)
1.Fabuła
2.Interakcja z otoczeniem
3.Grafika i fizyka(szczególnie ciał)
4.Rzeczy do roboty
5.Model jazdy
6.Model strzelania
7.Grafika(Porownanie GTA V z konsol do GTA IV na PC Max Ustawienia)
8.Radiostacje
9.Misje glowne
10.Misje poboczne
>>> Jeremy Clarkson
Raczysz zartowac. System w ktorym wszystkie wozy prowadza sie jak na lodowisku nazywasz lepszym?
Oprocz stacji radiowych, wszystko inne jest lepsze w GTA5 (piec). Nawet grafika jest przyjemniejsza dla oka.
1.Fabuła
4.Rzeczy do roboty
5.Model jazdy
6.Model strzelania
8.Radiostacje
9.Misje glowne
10.Misje poboczne
1. GTA V
2. GTA V
3. GTA IV
4. GTA V
5. GTA IV
6. GTA V
7. GTA IV
8. GTA IV
9. GTA V
10. GTA V.
1. Fabuła w obu częściach była na dobrym poziomie, ciężkie pytanie. Raczej GTA V.
2. GTA V
3. GTA V
4. Zdecydowanie GTA V
5- Zdecydowanie GTA V, to pytanie w ogóle nie powinno istnieć.
6. Ciężko mi powiedzieć bo w IV grałem na PC a w V siłą rzeczy na Xbox. Pozostawię bez odpowiedzi.
7. GTA V
8. W IV zazwyczaj wyłączałem radio, wybieram GTA V
9. Zdecydowanie GTA V
10. Zdecydowanie GTA V
To nie tak że IV jest słaba ale Rockstar może tylko przebić Rockstar i robią tak w każdej kolejnej swojej grze.
kęsik skąd wiesz, że fabuła jest lepsza w V, skoro jeszcze na PC nie wyszła? Na YT oglądałeś?
Na pewno nie klimatem.
O wiele bardziej podchodzi mi "szarobury i ponury" klimat Liberty City z GTA IV (nie wspominając już o The Lost and Damned) niż Los Santos z GTA V. Tak jak nie podobał mi się i nie podchodził klimat GTA:SA, tak samo nie podoba mi się i nie podchodzi ten z GTA V. Inaczej mówiąc, wolę wschodnie wybrzeże niż zachodnie. :)
1.Fabuła
4.Rzeczy do roboty
5.Model jazdy
6.Model strzelania
8.Radiostacje
9.Misje glowne
10.Misje poboczne
1. GTA V
2. GTA V
3. GTA V
4.GTA V
5. GTA IV
6. GTA V
7. Porównanie bez sensu - po co porównywac gre z konsol do PC z jakimś patchem upiększajcym ? wtf ? Niestety tutaj 0/10 za prowo/głupote autora
8. GTA V
9. GTA V
10. GTA V
Rezultat: 9:1 dla GTA V
A modzelek dostaje powoli bólu doopy, zgadza się ?
alpa cos tam--> chodzilo mi o porownanie grafiki z konsol V do grafiki GTA IV. Czy faktycznie pecetowe gry tak bardzo przebijają konsole nawet pięć lat temu.Acha i dupa mnie boli mietko mam jako tako ;*
a tak wogole cos cicho o GTA V na PC. Chyba juz mozemy zapomniec R* dosc juz zarobil 100 mln wte czy wte nie robi im chyba rozniczy
GTA V lepsze ogólnie, model jazdy do którego nie byłem przekonany, świat gry, pojazdy itp. Fabuła na takim samym poziomie ale klimat IV jakoś bardziej mi odpowiadał.
Co do GTA 5 na PC, nie zapowiadają ale raczej wyjdzie. Multik ma duży potencjał i aż się prosi o 64 lub więcej graczy.
Napisze zbiorczo - IMO piątka przebija czwórkę pod każdym względem, za wyjątkiem muzyki - czysto subiektywnie, to soundtrack bardziej podobał mi się w czwórce.
Cała reszta leci już na konto piątki, no ale nie zapominajmy, że te gry dzieli pięć lat, a to szmat czasu żeby wszystko doszlifować. Model jazdy jest dużo lepszy w części piątej. Fizyka jest poprawiona. Także grafika jest podciągnięta, nawet względem mocnych PC - w końcu rozdzielczość tekstur to nie wszystko. Oczojebne, amatorskie mody do IV dające blurem po oczach również wysiadają przy naturalnej palecie barw z piątki. Poprawiono oświetlenie. Zwiększono draw distance, skrócono loadingi. Przerobiono całkowicie animacje - w piątce nawet każdy z bohaterów porusza się inaczej. Zresztą mnóstwo animacji dodano, czwórka po prostu wysiada w tym względzie. Dodano mnóstwo detali, wyciągając ostatnie megaherce z zabytkowych już konsol.
Sama gra jest zresztą zajebista - z przyjemnością skończyłem już wersję na X360. Z chęcią zakupię też na PS4 lub na PC. Genialny kawałek kodu wart każdej złotówki - ot co.
aktualnie jestem po GTA IV i gram w pierwszy dodatek o Lost'ach - gra mnie naprawdę wciągnęła i mimo że nie grałem w V to jednak z pewnością jest ona bardziej rozbudowana pod względem 'sandboxowym' - większy i zróżnicowany teren oraz masa znajdziek
Nie grałem jeszcze w piątkę, ale z moich obserwacji model jazdy i zniszczeń lepszy był w czwórce. W V jest taki bardziej erkejdowy.
Akurat fabularnie zdecydowanie wole IV (o poziomie Lost juz nie wspominam), modelu jazdy z IV juz nie pamietam, ale ten w V jest taki sobie. Tu kwestia gustu ale muzycznie V dla mnie najslabsza od czasow GTA 3.
Pod kazdym innym wzgledem o klase lepsza jest V. Graficznie tym razem i bez modow wersja PC bedzie sliczna.
Według mnie GTA IV jest pod kilkoma względami bardziej dopracowaną produkcją niż GTA 5
1. Fabuła GTA 4 bardziej mnie wciągnęła i zainteresowała. Dodatkowo klimat tego ciemnego i mrocznego, pełnego przestępczości miasta.. To było coś!
2.Tutaj jest po równo. Zarówno w GTA 4 jak i w GTA 5 można wchodzić w interakcję.
3.Graficznie GTA4 na pc lepsze. Fizyka ciał również lepsza.
4.W GTA 5 świat był znacznie większy i było znacznie więcej rzeczy do roboty, ale często są to jakieś nudne i monotonne zadania. W GTA 4 było mniej zadań pobocznych, ale były one bardziej dynamiczne i prawie każde kończyły się strzelaniną :) Na plus dla GTA 5 to możliwość zwiedzania głębin oceanu, ale powiedzmy sobie szczerze, Kto by chciał ciągle płynąć powolnym batyskafem i zwiedzać jakieś ruiny w których oprócz trochę kasy i broni nic ciekawego więcej nie ma. Zwiedzanie morza to element w GTA 5, który podoba mi się najmniej.
5.Model jazdy może był wkurzający w GTA IV, to jednak bardziej realny. W GTA 5 samochód bez problemu mógł zrobić 360 na ulicy. W GTA 4 trzeba było się bardziej namęczyć. W GTA 4 samochód podczas skręcania pochylał się na boki, co dawało fajne odczucie ciężaru pojazdu.
6.Model strzelania również podobał mi się bardziej w GTA 4. Strzelanie dawało mi tam więcej frajdy. :) Jak postrzeliłeś przeciwnika to on leżał ranny lub próbował wstać i uciec w bezpieczne miejsce. W GTA 5 strzelisz raz w nogę i już przeciwnik martwy. Poza tym jak strzelałem z shotguna w GTA 4 to bardziej czułem odrzut niż w GTA V. Na plus dla GTA 5 to fakt, że można modyfikować bronie.
7.Graficznie GTA 4 było lepsze, ale nie zawsze. Czasami GTA 5 dorównywało grafiką i to mocno.
8. Radiostacje to zdecydowanie GTA 4. Muzyka w radiu w GTA 5 nie była za bardzo interesująca.
9. Obie gry miały raz lepsze raz gorsze misje główne. W GTA 4 misja z napadem na bank, zaś w GTA 5 napad w Paleto. Te misje były równie dobre.
10. Tak jak już mówiłem w GTA 5 jest więcej misji pobocznych, lecz w GTA 4 były (wg mnie) bardziej ciekawe i zróżnicowane.
Oczywiście jest to tylko moja własna opinia :) Nie mówię, że GTA 5 jest złe, bo taka prawda, że obie gry są bardzo dobre i godne uwagi. Każda gra ma swoje plusy jak i minusy. GTA 4 również ma wiele minusów, tj. okropna optymalizacja. GTA 5 po prostu nie zrobiło na mnie takiego wrażenia, jak stare, dobre GTA IV :) Każdy ma inną opinię. Oczywiście mówimy tu o konsolowym GTA 5. Należy pamiętać, że porównujemy grę starej generacji z grą na pc max ustawieniach.
''Porównujemy grę starej generacji z grą na pc max ustawieniach''.
GTA 5 na konsole to jest żart jak wszystkie duże gry a w ogóle konsola ssie przeciez pada można do kompa podłączyć