Jak gra na takim \/ sprzęcie może chodzić 20fps i nawet mniej (ale też więcej)??????
Może to śmiesznie zabrzmi, ale masz za słaby procesor dla tej gry. Mógłbyś mieć niewiadomo jak zaje*istą kartę graficzną, ale bez mocnej I7 zapomnij o full detalach.
[5]
Bez mocnej I7 zapomnij o 60 FPSach na full detalach. Lepiej?
ZJOMO dobrze mówi. Wgraj najnowszego patcha, dzięki niemu rozgrywka staje się płynniejsza. Optymalizacja, to kompletna kicha szczerze mówiąc.
Nikuu z tym I7 bym nie przesadzał. :)
bez mocnej I7 zapomnij o full detalach.
I lold.
[3] Miałem Phenoma II x4 i na full detalach 50-60 klatek.
Wyłącz wszystkie very high i zmień dystans na jakieś 33. Zresztą GTA 4 może się ciąć nawet przy 60fps
Ja na swoim sprzęcie w full hd i full detalach miałem niecałe 30 klatek. Więc coś u ciebie jest nie tak. Zainstaluj najnowszy patch chyba 1.0.70 i zaktualizuj sterowniki do karty graficznej.
Wylacz usluge dziennik zdarzen systemu windows
Bzdura to wcale nie pomaga. Zainstaluj patche po kolei jak wyszły już na 1.0.4.0 chodzi w miarę a przy 1.0.7.0 w ok. 35 kl/s.
To to na screenie nie jest najnowszym patchem? Zawsze mi się wydawało, że w którymś z nich usunęli jeden z suwaków (bo kiedyś były 4)...
sorry za offtopa;
Jeśli wyłączę tę usługę wspomnianą przez księciunia, to mogę liczyć na to że inne gry będą chodzić mi lepiej, czy to gta IV jest jakieś specjalne pod tym względem? :)
sorry za offtopa;
Jeśli wyłączę tę usługę wspomnianą przez księciunia, to mogę liczyć na to że inne gry będą chodzić mi lepiej, czy to gta IV jest jakieś specjalne pod tym względem? :)
Widocznie tak dla mnie to bzdura bo u mnie GTA IV jak chodziło tak chodzi nawet po wyłączeniu tej usługi. Jedynie patche zmieniają działanie gry na lepsze i nie tylko ja tego uświadczyłem bo wielu znajomym tak samo wyłączenie tej usługi nie pomogło a dopiero patche poprawiły działanie gry.
Pierwszy lepszy link: http://peb.pl/problemy-techniczne/714443-dlaczego-gta-iv-zacina-sie-na.html
A co do patcha: widac po screenie ze jest najnowsza wersja.
"Pacz" najnowszy wgrany.
[14] --> To nie o to chodzi ze mam ścinki, jakieś lagi czy coś. Wcześniej miałem "dwujajowca" i GF9600GT i gra chodziła nie wiele lepiej na XP (wiadomo, bez high textures, suwakus, etc.,). Chodzi czasami nawet 60, ale wszystko zależy gdzie skieruję kamerę.
Wiem że gra ma zjebaną optymalizację, kupiłem ją jeszcze w pre-orderze (niech Cię szlag trafi Cenego za tyle dni zwłoki z paczką od premiery!!! :@). Po prostu jestem w lekkim "szoku" żeby, co by nie było, starsza gierka masakrowała kompa gorzej niż Metra, Crysisy 2 czy inne! :O
Bywa ja mogę się mylić po raz kolejny mówię, że forum jest od wyrażania własnego zdania na dany temat i nikt nie musi się zgodzić z moim zdaniem.
Nie oszukujmy się wszyscy wiemy, że GTA IV tnie nawet na nowych PC po prostu tak jest zoptymalizowane.
a spróbuj go podkrecić
a tak wogule skoro komputer spełnia zalecane
to powinno chodzić
i 7 do gta 4 lol
Mogę potwierdzić, na i7 gra chodzi o wiele lepiej i na full opcjach. Przed i7-ką miałem gorszego rzęcha niż Twój!.
Po wgraniu najnowszego patcha mam ok 35-40 fps, wszystko na maxa oprócz view/detail distance i aniso x4. Zdarzają się ścinki ale da się grać, niestety coś mi nie robi patch z AA ale jeszcze się pobawię tym.
E5500 dual core 2,8 ghz@3,2ghz, Gigabyte hd 7770, 8 gb Ram.
Skończcie z tym i7. U mnie na Core 2 Duo E6400 1.8GHz, gra chodziła płynnie w full HD (GTS450 1GB). Może nie na max detalach, ale na pewno powyżej średnich. Oczywiście ostatni patch jest obowiązkowy.
Tutaj nie ma co na konfigurację patrzeć, serio. Są słabsze PC, na których chodzi dobrze, a mocniejsze się krztuszą. Taka już optymalizacja tej gry niestety.
i7 nie jest potrzebne do tej gry (silnik nie korzysta z więcej niż czterech rdzeni, dodatkowo słabo korzysta z HT), wystarczą szybkie cztery rdzenie, np. kręcony i5 pierwszej generacji. Q8400 to niestety drewno.
ta gra to totalny syf w kwesti optymalizacji ... lubie gta i jako taka ta czesc mi sie bardzo podobala .. ale to co zrobili kolesie z rockstara .. a raczej czego nie zrobili - szkoda gadac. syf!
A to głównie przez te drewniane konwersje z konsol. Gdyby robili tylko pod PC byłoby napewno lepiej zoptymalizowane.
U mnie pod i5 2500K @ 4,5 Ghz, 8 GB RAM i GF GTX 660 Ti nic nie tnie, w 1080p na full jest ponad 60 klatek.
Ja sie wkurzyłem i kuppiłem xbox'a specjalnie dla tej gry :) Nie ma co się bawić w tą gre na PC jeżeli nie ma się chociaż 3ghz core 2 duo.
również kupiłem konsolkę dla GTA. Komputer nie doczytywał wszystkich tekstur, tyle nagrzebałem, a i tak poprawnie nie działało. To samo u brata na laptopie. Sprzęcik taki, że BF 3 w multi z ustawieniami maksymalnymi chodził idealnie, a GTA ścinało nawet z patchami.
Przecież IV to najnudniejsza odsłona GTA, ziewałem przy tym z nudów na maxa, po co w ogóle w to grać?
[24] --> Chyba jedyne wytłumaczenie...
Miejmy tylko nadzieję że "piątki" tak nie spier**lą! Bo może być nawet gorzej, biorąc pod uwagę fakt że graficznie na trailerach i screenach wygląda lepiej niż czwarta część... :O
[31] --> O gustach się nie dyskutuje. ;)
Przecież IV to najnudniejsza odsłona GTA, ziewałem przy tym z nudów na maxa, po co w ogóle w to grać?
Po co w ogóle grać w gry?
Nie wszystkie gry są nudne. Polecam zagrać w GTA VC/SA, Saint's Row 3 albo Sleeping Dogs jeśli idzie o te klimaty :)
The Ballad of Gay Tony to najlepsze GTA w jakie grałem (a grałem we wszystkie), ta gra ma wszystko co ta seria ma w sobie najfajniejszego.