Nie wiem jak u was ale u mnie patch 1.0.7.0 psuje gre na 1.0.4.0 płynnie z vsync 75fps na ultra a na 1.0.7.0 spadło do 30-40 fps na medium :(. O co chodzi? Patch ma poprawiac wydajnosć a nie ją psuc.
GTA IV to dziwna gra czasem 1.0.4.0 jest lepszy 1.0.7.0 od a czasem na odwrót
1.0.7.0 poprawia jakość cieni i niestety przy okazji zmniejsza płynność gry (czyt. mniej FPS). Najlepszy jest IMO 1.0.4.0.
taaa.... tylko po instalacji zaraz lecą aktualizacje, pytanie co zrobić żeby zainstalowany z palca patch 1.0.4.0 nie nadpisał się nowym ? akurat mam wersję z muve i nie rzucił mi się w oczy ficzer ze steama z ustawieniami aktualizacji - no chyba że przeoczyłem coś
wersje steamowe GTA IV sciągają najnowsze patche więc ci co mają gta na steama to chyba nic nie poradzą.
steam pozwala na ustawienie czy dana gra ma się aktualizować sama czy nie
ja mam wersję z muve, niesteamową, patch 1.0.4.0 da się pobrać z netu ale zastanawiam się czy da się jakoś zablokować aktualizacje do 1.0.7.0, z tego co pamiętam po instalacji gry od razu zaczął mi się pobierać i instalować najnowszy patch
https://www.gry-online.pl/forum/gta-4-patch-1070-na-steam/z5c0d4a9 tutaj w poście nr 11. napisałem jak zmienić wersję GTA IV na Steamie z 1.0.7.0 do 1.0.4.0.
ja jak zainstalowałem 1.0.4.0 to mi nic nie aktualizowało, może dlatego że nie grałem w multi?