Mam problem z GTA IV.Mam widnows xp service pack 2 i dosc dobrego kompa , a przynajmniej takiego by gta działało nawet na najwyzszych detalach. a wiec moj kolega ma wiele gorszy odemnie komputer i serice pack 3 i mu działa bez zarzutu. a jak ja gram o mi sie strasznie zacina i nawet wylącza i jestem w 99% ze to wina systemu operacyjnego.windowsa mam pirackiego. wiec czy jest mozliwosc bym mogl grac na SP2 w gta iv , bo na oryginalnym gta ktore mam wyraznie pisze ze trzeba miec SP3 . Wiec moze jakas aktualizacja czy patch dalyby rade... bardzo bym pogral w gta iv ;/ w necie szukalem cos takiego jak biblioteka gier z SP3 na SP2 itd. ale moze wy cos poradzicie ;/ Z gory dziekuje;]
nie rozumiem problemu ? Poprostu zainstaluj Service Pack'a 3 ..
Instalacja jest konieczna .
Tym bardziej, że SP3 jest niezbędny z punktu bezpieczeństwa systemu.
Siedzenie na SP2 nie ma żadnego sensu, chyba, że jakieś programu, których używasz do pracy nie chcą działać na SP3 - ale to się rzadko zdarza.
bym zapomnial , instalacja service pack 3 odpada , poniewaz nie dzialaja moje sterowniki;/
znaczy nie o to chodzilo , na SP3 mi nie działa dzwiek , sterowniki są i git sie instaluje , ale dzwieku nie mam , nie wracam do tego tematu , poniewaz przesiedzialem raz caly dzien przy tym dzwieku i nic nie wskurałem
jeśli nie chcesz instalować SP3 zrób tak:
wejdź do rejestru start>uruchom>wpisz: regedit
Wjedź
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows
Wybierz CSDVersion otwórz i zmień wartość z 200 na 300 i po płaczu.
Wzięte z: https://forumarchiwum.gry-online.pl/S043archiwum.asp?ID=8433757
Sam z powodzeniem używałem tego przez jakiś czas