Moglibyście mi powiedzieć,czy pójdzie mi GTA IV na takim kompie:
Windows Vista Service Pack 2
Procesor-AMD Athlon II X4 630 Proccesor 2,81 ghz
RAM-2GB
Typ Systemu-32bitowy
Karta Graficzna-Nvidia GeForce 8600
Na niższych-średnich tak. Na wysokie nie licz.
OK.Dzięki
I jeszcze jedno - ściągnij łatkę 1.0.7.0 poprawiającą optymalizację. Gra będzie Ci szybciej działać.
OK,jeszcze raz dzięki
I dla pewności jeszcze Commandline no i dla lepszego wyglądu gry i dla jej przyśpieszenia, RealizmIV.
Jak byś chciał więcej programów dodających FPS to pisz :)
Za tydzień,może dwa będę miał GTA IV to wam napisze w tym wątku na jakich ustawieniach mi chodzi gra i ile mam FPS-ów
dzięki wszystkim za pomoc
Realizm? Lepiej VisualIV, bo zmienia tylko grafikę, a nie osiągi pojazdów, celowniki i inne (lepiej wybrać samemu). A z patchy polecam 1.0.4.0 - u mnie po instalacji 1.0.7.0 gra zwolniła (fakt cienie są lepsze, ale żeby zachować płynność trzeba było je ustawić na low, więc na jedno wychodzi).
Przez ten czas zmieniła się moja konfiguracja komputera
Windows 7 Service Pack 1
Procesor-AMD Athlon II X4 630 Proccesor 2,81 ghz
RAM-2GB
Typ Systemu-32bitowy
Karta Graficzna-GeForce GTX 550 Ti
Gra mi tnie jak cholera na najniższych ustawieniach,mimo iż napisaliście że będzie chodzić na niższych-średnich
Przede wszystkim GTA 4 (nawet po patchach) za dobrze zoptymalizowane nie jest. Mi Fraps pokazuje 120 FPSów a i tak gra "rwie" w dziwny sposób. Poza tym masz trochę mało RAMu dla GTA 4 i Windowsa 7, więc to też może być problemem.
Nie liczyłem na jakąś super grafe ale ponad rok temu również miałem GTA IV i mi wtedy chodziło płynnie na niskich ustawieniach,ale też wtedy miałem Windows XP
Zna ktoś z was może jakiś sposób żeby ta gra tak nie cieła ?
Jeżeli gra "chrupie", a nie ma równomiernych spadków płynności - dołóż RAMu, 4GB to absolutnie minimum. Możesz też zmniejszyć zasięg widzenia.
Pobrałem pare patchy i łatek i już jest dobrze,gra nie tnie,dzięki wszystkim za pomoc