Ma ktoś może link do darmowego pobrania GTA SA ? I jeszcze jedno pytanie co zrobić żebym w GTA 4 nie miał aż takich lagów? Mam ustawioną najniższą grafikę ale nadal mam lagi :/ Ktoś może wie czemu?
Tak, ja mam link, oto on:
http://idzdosklepu.pl
GTA 4 ma lagi bo ma złą optymalizacje, tego nie zmienisz, nawet kupując GTX'a 780 i 256 GB RAM'u
Np. Taka łatka jak 1.0.4.0 chyba to jest najpopularniejsza bo GTA 4 chodzi na niej najszybciej, przy 1.0.7.0 już tak kolorowo nie jest bo gra przez ten patch wygląda lepiej co jest równoznaczne z obniżeniem wydajności.
Jakoś u mojego kolegi GTA 4 chodzi płynnie
To już zależy czasami od szczęścia bo ktoś na Intelu I7, GTX 760 i 8 GB RAMu może mieć lagi a ja mam 60 fps na GTX 550, I3-2120 i 6 GB RAMu. Nie wiem czy przejście z wersji 1.0.0.0 na 1.0.4.0 daje duży skok wydajności (czy w ogóle daje?) bo ja zaraz po pierwszej instalacji GTA 4, ściągnąłem patcha 1.0.4.0
Właśnie wgrałem patcha 1.0.4.0 i działa wszystko pięknie ładnie tylko że spolszczenie jest tylko częściowe ;/
A no własnie, zapomniałem że po zainstalowaniu patcha spolszczenie kuleje, musisz chyba zrobić reinstall gry (odinstalować i na nowo za instalować), później po instalacji zainstalować pierwsze patcha a później spolszczenie, lub na odwrót :) nie wiem nie pamiętam już, robiłem to ostatnio w tamtym roku :) Ale pamiętam że na pewno trzeba było zreinstallować grę i później zainstalować spolszczenie i patcha w odpowiedniej kolejności.
Co Ty pierdzielisz, ja na zpatchowaną grę wgrałem spolszczenie i śmigało aż miło.
A miałeś wcześniej zainstalowane spolszczenie czy po prostu pierwszy raz instalowałeś? Bo jeśli mamy zainstalowanego patcha i spolszczenie które nie działa w 100% a chcemy żeby działało to konieczny jest reinstall gry, przynajmniej na 1.0.4.0, na innych wersjach to nie wiem bo na 1.0.7.0 grałem na chwilę dla moda LCPD FR a na tych japońskich czy ruskich patchach 1.0.3.0 czy 1.0.2.0 nie grałem w ogóle.
Po prostu spolszczenie miałem wgrane wcześniej zainstalowałem od nowa i już śmiga ^ ^
GTA 4 ma lagi bo ma złą optymalizacje, tego nie zmienisz, nawet kupując GTX'a 780 i 256 GB RAM'u
Ekspert powrócił.
Po prostu spolszczenie miałem wgrane wcześniej zainstalowałem od nowa i już śmiga ^ ^
Można i tak :) Ja miałem jakąś zrytą wersje tego spolszczenia i musiałem robić reinstalla a inne wersje nie działały bo jakiś dziwny błąd się pojawiał :)
Ekspert powrócił
Widać że zaraz po zainstalowaniu GTA 4 ściągnąłeś patcha 1.0.4.0 lub wyższy i nie wiesz jak ta gra działa na 1.0.1.0 czy 1.0.2.0.
Przypomnij sobie gdy GTA 4 wyszło, w tą gre przecież nie dało się grać puki nie wyszły patche a na konsolach gracze byli wku**ieni na każdym kroku.
Ja na wersji 1.0.1.0 grałem bez problemu, w stałych 60, dopiero jakoś w połowie gry wgrałem patche bo w innym wypadku cienie to jakaś kpina.
Widzisz, czasami to kwestia szczęścia ale każdy wie że GTA 4 ma skopaną optymalizacje.
Pierwszy raz grałem w czwórkę na pececie. Sprawdzałem na najnowszym patchu, znaczy się najnowszym wtedy. Nie wiem, czy teraz są jakieś nowsze, ale wątpię.
Najlepszy patch do GTA IV pod względem płynności to 1.0.4.0. Patch 1.0.7.0 troszkę spowalnia grę, ale za to gra na tym patchu wygląda najładniej.