szukam gry podobnej do TWD w takim sensie że historie gry tworze dzięki moim wyborą.
Oprócz tego co wyżej to jeszcze Heavy Rain i Beyond: Two Souls.
He he, UVI pojechał bez ogródek. Ale prawdziwie, bo to studio tworzy ciągle jedną i tę samą "grę" (zwłaszcza od kilku ostatnich lat), tylko w innych realiach.
lrek22 a jakaś inne studio produkuje podobne gry polegajace na wyborach?
Rochess [6]
Aż tak bardzo nie jestem w temacie, bo przygodówki to nie moja działka, ale z tego, co się orientuję (co miesiąc czytam CD-Action, więc siłą rzeczy coś tam powinno mi się rzucić w oczy), problem właśnie w tym, że chyba nikt inny tego typu gier nie tworzy. I m.in. właśnie dlatego Telltale Games może co roku trzaskać jedną i tę samą grę nie wprowadzając praktycznie żadnych zmian poza uniwersum, a ludzie i tak to kupią.
Dokładnie. Przygodówki Telltale'a są o tyle specyficzne, że ich mocnym punktem nie są typowe dla gatunku zagadki, ale poczucie, że każdy dialog/wybór kształtuje dalszy ciąg opowieści. Jak zaczniemy rozkładać te gry na czynniki pierwsze, to oczywiście okazuje się, że wybory są iluzoryczne, ale przy pierwszym podejściu wrażenie jest silne.