Witam. Mam takie pytanie czy jeśli zakupię klucz do gry na platformie origin (bez wykorzystywania go) będę mogła go komuś oddać jako prezent czy będzie on w jakiś sposób przynależny do mojego konta i nikt inny nie będzie mógł z niego skorzystać? Ewentualnie jak inaczej zakupić na originie grę z przeznaczeniem na prezent? Z góry dziękuję za pomoc.
Nie można kupić klucza na originie i go nie wykorzystać. Nie ma opcji giftowania, niestety.
chodzi o simcity w edycji specjalnej. Jest ona dostępna tylko na originie. Dodatkowo aktualnie jest na nią promocja dlatego chciałam się upewnić przed kupnem czy mogę spokojnie kupić tam klucz i go zwyczajnie przekazać komuś czy automatycznie założy mi się tam konto i nie ma opcji żeby na czyimś koncie uruchomił on ściąganie gry?
Na cdp.pl można kupić klucze do origina. Wątpie, żeby sam sklep origina miał opcje giftów.
a ten klucz nie będzie hm tak jakby uniwersalny w sensie, że zadziała na tym koncie gdzie zostanie wpisany, a nie z którego został kupiony?
Przecież na cdp nie logujesz się kontem z origina. Dostaniesz po prostu klucz do podania w kliencie origina.
- Na Originie nie ma giftów. Jeśli kupisz bezpośrednio tam to gra zostanie przypisana do konta.
- Co prawda wersja specjalna jest tylko na Origin ale możesz gdzieś kupić zwykłą edycje a potem ją zupgradować. W tej chwili kosztuje to 25 zł. (normalnie 50) No z tym, że jeśłi ma to być prezent.. nie wiem.