Witam otóż mam problem ponieważ podczas gry (do tej pory grałem w watch dogS 2 i gta 5) zawiesza się zacina się obraz i wyłącza sie przeważnie w podobnych odstępach czasowych programy które pobierałem to rasy tune, siv, aorus engine ale nic w nich nie ruszałem i nie podkręcałem
Specyfikacje urządzenia:
I5-9400f
Gigabyte rtx 2060 super 3xoc
Gigabyte z390 Gaming x
Zasilacz 650w
Dysk ssd 512 GB goodram
16 GB 3200 mhz xpg gammix d10
Przepraszam ze zakładam nowy wątek ale nie mogłem znaleść rozwiązania
Gpu to kontrolowałem i wynosiła 75 pod max obciążeniem ale cpu nie ( nie mogłem znaleść programu) jedynie po zakończonej grze wchodziłem w siv i wyświetlała mi się temperatura koło 50 C zapomiałem dodać ze robiłem również testy na 3D Mark time spy uzyskiwałem 8300-8500 bez problemu i na jakieś 30 min futuremark i pod maks obciążeniem wytrzymywał żadnego zawieszenia w watch dogs po kilku próbach kręcenia ustało ale w gta 5 ciagle to samo
Przy GTA V ostatnio to częsty problem. Ja i brat mamy tak samo. Podobnie mi się wyłączył raz AC: Odyssey. Ponoć winą jest najnowszy sterownik grafiki. Możesz zainstalować poprzedni i sprawdzić czy pomogło.
Nie ma innego wyjaśnienia. Ja i brat graliśmy jeszcze niedawno godzinami w Online i nic nie wieszało ani nie wywalało.
Wielkie dzieki uspokoiłes mnie trochę ja już myślałem ze przy składaniu coś zepsułem i cała kasa w błoto ale jeśli to o to chodzi to trzeba czekać aż wypuszczał nowy sterownik a narazie bawić się na starszym
Standardowo zalecałbym sprawdzenie wszystkich możliwych sterowników - graficznych, systemowych BIOS itd. może pomóc, a na pewno nie zaszkodzi
Tak wiem, robiłem to nawet przywracalem system i od nowa instalowałem sterowniki a mam go od miesiąca dopiero