Dla tych co nie mieli okazji pograć w jedną z części GTA dedykowanych PSP i PS2 - http://vcspcedition.com/
Konwersja bardzo dobra. Można pobawić się ładnych kilka godzin. Prace cały czas w toku, a dwa dni temu wyszła BETA 3. Całość opiera się na silniku San Andreas i wymaga czystej instalacji tejże gry. Modyfikacja waży niecałe 800MB, więc pobranie nie powinno sprawić problemu.
spoiler start
Może znajdzie się więcej chętnych do przetestowania i będzie można podyskutować o modyfikacji. Jak nie wątek umrze w otchłani archiwum.
spoiler stop
A jak fabuła?
Super!! Szkoda, że nie ma na PC Liberty City Stories, ale VC to moja ulubiona część serii :) Pobieram, niebawem zdam relację.
[2] - Jest na razie kilkanaście. Progres można podglądać na stronie - http://vcspcedition.com/progress.php
[3] - Mod LCS na PC też jest ale umarł kilka lat temu. Bez misji.
Grałem w poprzednią wersję bety niemal rok temu. Bawiłem się dobrze, ale bardzo krótko, bo dostępnych było tylko jakieś 4-5 misji głównych i kilka pobocznych, przy których właściwie spędziłem większość czasu. Minął już rok a oni dodali jedynie 10 misji z wątku fabularnego. Moim zdaniem nie ma co rzucać się na tego moda, bo można tylko narobić sobie smaku, którego nie będzie można prędko nasycić. W takim tempie w jakim trwają prace myślę, że na pełną wersję przyjdzie poczekać jeszcze niemało czasu.
Przewaga moda nad emulatorem jest jednak spora, gdyż działa on na silniku San Andreas więc nie wymaga kosmicznego sprzętu do płynnej gry, do emulatora natomiast trzeba mieć już maszynkę z wyższej półki, żeby utrzymać stabilny FPS (o ile to w ogóle możliwe). No i pozostają kwestie grafiki, żadnych rozciągnięć czy rozmazań obrazu, wszystko działa w wysokiej rozdzielczości.
jarooli - kosmiczny sprzęt? Ja jak miałem jeszcze GTS'a 250 to grałem w emulator God of War 2 i działał w 60fpsach, nie wiem więc o jakim kosmicznym sprzęcie piszesz.
Z ciekawości sam poszukam emulatora Vice City stories i dam znać jak działa
No i już trochę pograłem na tym emulatorze. Działa w 50 klatkach, czasem zdarzą się spadki do 40. God of War działał jednak lepiej.. Nie mniej grać się da i to całkiem przyjemnie, szkoda tylko, że mam paski na ekranie, ale poszperam jeszcze w konfiguracji. Procesora rewelacyjnego nie mam - G860 (dla tych co się słabo znają - jest podobny do E8600)
Z tego co widzę to ten mod do VCS jest po polsku, tak więc chyba poczekam na jego pełną wersję,
GTA Vice City super sprawa, ze ktos jeszcze przy tym siedzi. Chetnie bym pomogl ekipie, ale niestety nie wiem zbytnio jak, ani co mialbym robic.
Przejdę całe San Andreas, dopiero wtedy wezmę się za ten mod. Nie chce, żeby mi się coś pokręciło z grą :)
cswthomas -> opisz wrazenia, ja niestety stracilem moja plyte z GTA SA, wiec w razie jakichs komplikacji nie moglbym przeinstalowac calosci.
Wgrałem mod, po pierwszy pięciu minutach fatal error, za drugim razem już żadnego błędu. Podczas dużej prędkości samochód dziwnie się trzęsie, mam wrażenie, że zaraz eksploduje :) Podczas burzy problemy z dźwiękiem, tzn. dźwięk deszczu się przerywa, niektóre bronie mają problemy z celowaniem, ale jak na mod, to ma on potencjał i to wielki. Fajna sprawa, takie ulepszone Vice City, ale troszkę zmienione ze względu na silnik z San Andreas :)
[Ed.]
Trochę śmiesznie w ciężarówkach wyglądają wypucowane, białe felgi :p
HUD ladnie przekonwertowany, z modelami tez widze nie ma wiekszych problemow. W takim razie czekam na wiecej misji !
Ogólnie to gra łapie crasha jak jedzie się od szpitala w stronę sklepu z ammunicją. Przyspieszam ścigaczem, najpierw gra łapie freeza, a po chwili wywala do Windowsa i error coś tam dmp.