Hej,
Planuje upgrade GPU, co polecacie do tego procesora ? Myślałem nad GTX 1070 TI lub GTX 1080 WindForce III OC (ten mam dostępny do kupienia od znajomego w bardzo dobrej cenie na gwarancji)
To nie zbyt wiele dla tego procka ?
edit : zasilacz 550w da sobię radę z tym setupem ?
1070ti i 1080 w kalkulatorze parowania z 4790k mieszczą sie 1% za granicą optymalna. Jest dobrze, a proc stworzony do OC :)
Tez na tym siedze, procek zbyt ocieral sie u mnie o 80st. mimo ze jest po skalpie z dobra pasta (orginalna kamienieje) i 5ciu smigiel budy. Wycialem okno i dorzucilem wspomaganie chlodzenia cpu (6ty) :) troche pomoglo hehe
Najwiekszy ból to to, że moje MoBo się nie nadaje do OC :D Kiedyś trzeba będzie zmienić. Póki co nie chce mi się trochę stawiać nowego windowsa.
Którego 1080 wg was najlepiej byłoby kupić ? Może rozejrzeć się za Ti ?
Przydaloby sie do tego chlodzenie wodne a minimum glosne smiglo 2500tys obr. Trzymam sie 4.4 ghz w ciszy 1500obr.
Ti do tego procka chyba za mocne...ale widze na forum ze i 2080ti potrafią do podobnego silnika wlozyc :)
Ja polecam te pol-pasywne gpu, ten co piszesz taki jest. Swietny
Ti odpuszczę w takim razie. A którgo niereferenta 1080 warto wziąć ? Palit tani, MSI najlepsze taktowanie, choc podobno i tak kazdy mozna sobie podciagnac spokojnie do tych 2k na zegarze i to kwestia chlodzenia, ktore w windforce jest najlepsze ?
Czemu nie bierzesz od kumpla sprawdzonego z gw ? Chcesz sie naciac ? Roznice mocy to kosmetyka. Ja bym nie krecil. W jakim celu ? I tak masz tam tryb oc. Nie ryzykuj karty dla 2 fps tylko sie baw :) Gigabyte dla mnie to czolowka.
Podstawa to z min rok gwarancji BOX. Lepiej 1070ti z gw niz 1080 bez. Spory dowod ze ktos dbal o nia
Windforca miałbym od znajomego i jeszcze rok GW , w takim razie wezme go. Wyświetlacz AOC C27G1
Stary, petarda. Masz 144 hz freesync.
Windows 10 --> nowy ster ---> i masz g-sync
https://www.purepc.pl/poradniki/poradnik_jak_wlaczyc_gsync_na_monitorach_z_funkcja_freesync
Nie polecam ultra w grach nawet jak uciagnie. Wysokie i jazda,
Jade jeszcze na starym GPU - 770 i nawet nie mam opcji w panelu sterowania zeby wlaczyc g-sync. Kumpel wroci z wakacji, dopiero wezme od niego 1080 . A czemu nie polecasz ultra ? I w ogole na jakiej rozdzielczosci powinienem pracowac ? 1980x1020 ? Monitor kupiłem dzisiaj, generalnie wszystkie ikonki itp. się jakieś duże wydają :D Choć przesiadka z 23 cali na 27 jest troche szokiem.
-No tu wyboru nie masz. Dzialasz w 1920x1080.
-Ponizej 1xxx nie działa ten numer z g-sync
- ultra nie bardzo widac a zjada moc i spada wyraznie fps. (Nawet w metro 1 i 2 nie da rady z ultra, już chyba w nowszych na vulcan sie zbiera) Lepiej trzymac 75-144 fps, 60 to minimum dla komfortowej niczym nie skrempowanej krwawej eksterminacji, i utrzymanie w ataku tych 60 to niezly wysilek dla tego zestawu na high.
I stale granica sie przesuwa...
-moze masz plyte z możliwością
synchronizacji mocnej pracy wszystkich rdzeni, obadaj
https://pclab.pl/art58641-5.html
- wielkosc ikon i czcionki mozna w systemach skalowac bez zmiany rozdz.