Witam
Jestem w rozdziale ptt. "Xardas" kiedy to zaatakowano kopalnie. Mag wody wysłał mnie do Lee abym mógł dołączyć do nowego obozu. Niestety nigdzie go nie mogę znaleźć. Przeszedłem tamy i obóz wiele razy i nic. Czy ktoś może mi pomóc? Ewentualnie jak kodami mogę go przywołać? Nigdy nie posługiwałem się kodami dlatego będę wdzięczny jeśli ktoś mi to wytłumaczy.
Normalne Lee jest w jaskini przed wejściem do magów wody (broni jej 2 gostków ale można normalnie wejść). W którymś momencie można go też spotkać na tamie koło karczmy.
Nie ma go ani na tamie ani w jaskini wszystko przeszukałem już ponad 10 razy i nic.
A nie ma go na drodze do wolnej kopalni? W sumie dawno nie grałem i nie pamiętam ale możliwe, że tam jest.
Przecież w tym rozdziale Thorus ze swojej żółto złotej kuszy zabija Lee.
[5] Nope. Lee żyje i ma się dobrze przez całą serię.
Musi być w jaskini, ew. powinien stać na tamie, gdzie z nim rozmawiamy o przyjęciu do Nowego Obozu. Damn, jak ja dawno nie grałem w Gothica...
To coś mi się pomyliło najwidoczniej w następnym rozdziale Thorus lub Rod (bo był też taki w Gothicu ale to chyba w 2) zabija Lee dając mu zupę ze ścierwojada do której nasrał jedząc Rzepę.
[7] Mylisz się od już tyle tego napalił, że mu starczyło, moja wersja jest prawdziwa jak nie wierzysz to zainstaluj gothica i się przekonasz.
Już miałem powiedzieć, że ci bagienne zioło zaszkodziło, ale faktycznie - coś było z zupą ze ścierwojada. Serwował ją kucharz w Starym Obozie (a może to była zupa z tych przerośniętych karaluchów?), ale pierwsze słyszę o gównianych dodatkach i tym, że taka zupa zabijała. Na pewno nie takiego badass motherfuckera jak Lee, bo on był obecny w każdej grze z serii. Może nawet w Arcanii, ale nie jestem pewien.
W kolejnych częściach to był jego brak bliźniak i wiem co mówię, prawdziwy Lee umarł od tej zupy a jego ciało pochowano obok domu tego ryżego grubasa czy jak on się tam nazywał.
Był jakiś błąd w grze. Na początku nie stał na tamie - po jakimś czasie patrze a tam Lee. Jest godzina 5:27 i z radością mogę stwierdzić że Gothic'a I przeszedłem.
mati, jak go znalazles? mam ten sam problem, poprostu nagle sie pojawil?