Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: google maps android

03.03.2012 13:57
NewGravedigger
1
NewGravedigger
196
spokooj grabarza

google maps android

Czy jest może możliwość ściagnięcia pakietu map (np. Polska) przez wifi na komórkę?

03.03.2012 13:59
2
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

kategoria --> komórki
Tak i nie. Aplikacja posiada niewielki bufor, więc jak sobie przejrzysz dany obszar wcześniej, to będzie on w pamięci telefonu przez jakiś czas. Są aplikacje, które potrafią ściągnąć swoje mapy i korzystać z nich offline.

03.03.2012 14:06
Jeremy Clarkson
3
odpowiedz
Jeremy Clarkson
137
Prezenter

Raczej nie, a jeśli tak to i tak nie polecam bo mapy googla są dość nieaktualne (chociażby brak A2 do Niemiec, brak A8 koło Wrocławia)

03.03.2012 14:40
Mr.B-F
4
odpowiedz
Mr.B-F
107
Generał

Mozesz zapisac na telefonie o ile dobrze pamietam 10 kwadratowych obszarow o boku 16 kilometrow. Niestety jest ten limit a ponadto zapisane mapy usuna sie automatycznie z telefonu po 30 dniach. W opcjach map masz zakladke laboratorium czy cos cos podobnego i tam wlasnie znajduje sie ta funkcja.
Z tego co mi wiadomo google ma w planach udostepnic bezplatna nawigacje z mozliwoscia zapisywania calych map.

03.03.2012 15:39
NewGravedigger
5
odpowiedz
NewGravedigger
196
spokooj grabarza

pff, myślałem, że obejdę system.

jeremy - wiesz, nie jeżdżę często samochodem, may googla i tak mam w telefonie, nie mogę ich usunąć a czasami przydaje się do lokalizacji, gdzie ja konkretnie jestem

Forum: google maps android