Witam, mam pytanie odnośnie w/w gry. Czy jak bym kupił nówkę, dodał do siebie na konto PSN, to czy inna konsola mogłaby grać na tym koncie online? Konto byłoby moje, ale chciałbym żeby kumpel też miał dostęp do grania w internecie.
Pozdrawiam
Bloodcast
O ile Twoje konto jest aktywne tylko na jednej konsoli, to bez problemu. Kumpel pobierze od Ciebie Online Pass i może śmiało szarpać na swoim głównym profilu, nabijając trofiki lvl, itp.
A jeśli ja aktywuje grę u siebie na koncie, pogram kilka dni, i jemu podam passy do konta, to on będzie mógł grać? Czy to tak nie działa? Bo nie ogarniam do końca tych kont na PS3
Tak. Podasz mu passy, zaloguje się na Twoje konto, wejdzie w historie pobierania i ściągnie online passa. Warunek jest tylko jeden - profil musi pozostać u niego na konsoli. Po usunięciu, kolega straci dostęp do wszystkiego, co pobrał.
edit: W razie problemu, PSN: Fredgard
Dzięki :) Z pudełkową wersją będzie tak samo, right? Czy z pudełkiem inaczej?
Bez różnicy. Równie dobrze możecie z jakiegoś konta kupować gry na spółkę. Zawsze to 2x taniej, aniżeli detaliczna cena gry w sklepiku.
edit: Dokładnie tak.
Podsumujmy : Kupuje pudełko, instaluje, aktywuje online pass na koncie PSN. Przechodzę grę, daje ją kumplowi, on się loguje na swojej konsoli na moje PSN, ściąga online passa i gra online, tak ?
tak, tylko juz na innej konsoli nie bedzie mozna tego tricku juz zrobic - obecnie ograniczenie wynosi do aktywacji konta na 2ch roznych konsolach.