Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Gmail odzyskanie konta

26.08.2012 00:07
😍
1
zanonimizowany860688
3
Konsul

Gmail odzyskanie konta

Przez głupote usunąłem sobie z lastpassa hasło do gmaila.
Miałem na koncie weryfikacje dwuetapową i podany nr telefonu.

Przy próbie odzyskania hasła pyta o pytanie pomocnicze - nie pamietam, myle się 5 razy i przenosi mnie do formularza który mam wypełnić aby przywrócić konto.
W formularzu pytają o:
date założenie konto miesiąc/rok - nie pamięta, strzeliłem.
Ostatnio hasło - nie pamiętam, lastpass wygenerował totalnie losowe typu: Hdg4h6dhebdjikufasf.
Najczęściej wysyłane maile - podałem 2 adresy
Etykiety - nie miałem żadnych
Data ostatniego pomyślnego logowania - podałem.

I dostałem decyzje odmowną.

Kiedyś przywracałem hasło smsem/połączeniem, teraz tak się nie da? To po cholere im mój nr. telefonu.
Z kontem mam się już pożegnać czy jest jakiś ukryty link dzięki któremu odzyskam hasło przez telefon?

26.08.2012 00:18
2
odpowiedz
zanonimizowany484441
38
Generał

Congratulations, wlasnie pozegnales sie z kontem;) Ja kilka lat temu stracilem w taki sposob kilkuletnie konto, na ktore robilem codzienny backup swoich prac.Nie zapomnialem hasla, gmail wykryl podejrzana dzialalnosc(ktorej nie bylo),i zablokowal konto.
Nie musisz szukac na necie, nie dostaniesz zadnej pomocy od czlowieka,tylko bot ktory nic nie pomaga.
Od tej pory traktuje wsyzstkie konta gmaila tak,jakbym w kazdej chwili mogl bezpowrotnie stracic bez zadnego sensownego powodu.

26.08.2012 00:26
😍
3
odpowiedz
zanonimizowany860688
3
Konsul
Image

To na ch.. dają takie opcje:
http://support.google.com/accounts/bin/answer.py?hl=pl&ctx=ch_UpdateAccountRecoveryOptions&answer=1187657

i przy odzyskiwania hasła mam to --->
a dalej pyta o pytanie pomocnicze zamiast dać możliwość wysłać sms czy zadzwonić xD

26.08.2012 00:31
4
odpowiedz
zanonimizowany484441
38
Generał

żeby wyludzic twoj numer telefonu,ktory trafia do bazy danych googla:)

26.08.2012 00:37
😍
5
odpowiedz
zanonimizowany860688
3
Konsul

Dobra napisze ticket. jak dostane odpowiedź zdupy od robota to przejde sie na bema do google, zaczepie któregoś z bananków jarających szlugi na dole przy budynku i zapytam co oni odpierdzielają z tą pocztą.

dzieki za odpowiedzi.

26.08.2012 00:42
😁
6
odpowiedz
zanonimizowany484441
38
Generał

Nie wiem czy roboty mają dupy,ale od robota bedzie na pewno .
Zyczylbym good luck,ale nie bede sciemnial- masz po koncie,przespij sie z tym;)

26.08.2012 00:50
Herr Pietrus
7
odpowiedz
Herr Pietrus
231
Jestę Grifterę

Ech ta mania prześladowcza, losowe hasła, niezapisane nigdzie na kartce... Cyfrowy świat...

26.08.2012 00:54
8
odpowiedz
zanonimizowany484441
38
Generał

Herr Pietrus-->ale nawet jak BEDZIESZ PAMIETAL swoje haslo, a gmailowi sie zawidzi, ze "cos sie dzieje" cytujac nathanka ,to masz zablokowane konto, bez mozliwosci odblokowania.No ale to tak btw.

26.08.2012 01:11
😐
9
odpowiedz
zanonimizowany860688
3
Konsul

@7

Miałbym pretensje do siebie gdybym nie podał nr. telefonu czy google nie miałoby opcji przywracania hasła telefonem.
Problemem jest to, że w helpie, na blogu gmail, google, na youtube w ich filmikach 'bądź cool, tredni z gmail' opisują taką funkcjonalność jak przywracanie dostępu do konta smsem/telefon a ja nie mogę z takiej opcji skorzystać.

Burdel jeszcze większy niż w tpsa.

09.09.2012 06:44
😍
10
odpowiedz
zanonimizowany860688
3
Konsul

I jest tak jak pisałeś.

Nie ma się z kim skontaktować. Wszelakie formularze prowadzą do formułek w helpie i na forum. Na forum nikt nic nie wie, dwa tygodnie mijają i brak odpowiedzi.
Ręce opadają, czuje się bezradny xD

Tak więc baju baju poczto.
Nie liczcie na odzyskanie hasła, nawet jak włączycie weryfikacja dwuetapową, pierwsze o co będzie was pytał formularz to odpowiedź na pytanie pomocnicze, pomimo informacji 'It looks like 2-step verification has been turned on for this account. To reset your password, you'll need to enter a verification code from your phone.'

Forum: Gmail odzyskanie konta