Zakładam ten wątek już trzeci raz ; mam nadzieję, że tym razem składnie i z sensem. Jeśli macie jakieś uwagi - piszcie, aczkolwiek przypominam, że gość z "poziomem" 5 ma bardzo krótki czas edycji posta, tak więc zmian do regulaminu już wprowadzić raczej mógł nie będę.
Regulamin
1. Zabawa będzie polegać na 3 etapach eliminacji.
a) Pierwszy etap polega na podaniu przez Was gier, które uważacie za najlepsze z gatunku RPG, ale jeden użytkownik może ich podać maksymalnie pięć.
b) Autor wątku liczy głosy, daję tu wzór głosowania w pierwszym etapie eliminacji:
Baldur's Gate
Baldur's Gate 2
Planescape Torment
Arcanum: Przypowieść o Mszynach i Magyi
Fallout
Wyżej podane gry dostają po 1 punkcie. Nie ma żadnej różnicy w kolejności podawania gier; zarówno pierwsza jak i ostatnia otrzymują 1 punkt.
c) Do drugiego etapu dostaje się 30 gier, które uzyskały najwięcej głosów. Jeśli kilka gier ma tą samą liczbę głosów, zwycięzców wybieram ja. Początek drugiego etapu ogłaszam ja tworząc nowy wątek o nazwie "Głosowanie na najlepszego RPGa: Etap 2". W etapie 2 każdy ma 3 głosy, z tym, że nie może ich przeznaczyć wszystkich na jedną grę, tj. jedna gra może dostać od jednej osoby tylko jeden głos (co etap głosy te resetują się i znów ma się pulę wolnych głosów).
d) Trzeci etap, to 15 gier, spośród których odbędzie się głosowanie finałowe. W trzecim etapie każdy dysponuje dwoma głosami i tak jak wyżej może przeznaczyć na jedną grę tylko 1 swój głos. Naturalnie, stworzę nowy wątek o nazwie Głosowanie na najlepszego RPGa: Wielki Finał".
2. Nie wolno wpisywać innych gier niż RPG, głos oddany na inny typ gry będzie nieważny.
3. Głosować mogą tylko Ci użytkownicy, którzy stworzyli konto minimum 3 dni temu, po to, aby uniknąć multikont głosujących po kilka razy na dany tytuł.
4. Bardzo proszę o przestrzeganie regulaminu, w szczególności jeśli chodzi o ilość głosów.
Ja zacznę:
Baldur's Gate
Baldur's Gate 2
Planescape Torment
Might & Magic VI: Mandate of Heaven
Vampire The Masquerade: Bloodlines
Nie wiem czy coś z tego wyjdzie bo nie widzę zbyt dużego zainteresowania, ale się dopiszę.
Star Wars: Knights of the Old Republic I
Star Wars: Knights of the Old Republic II
Final Fantasy IV
Persona IV
Pokemon Fire Red/Pokemon Leaf Green
Naprawdę trudno wybrać 5 swoich ulubionych gier RPG. Z samych Finali ciężko było mi wybrać jednego.
Gothic
Gothic 2 Noc Kruka
Dragon Age: Orings
Newervinter Nights 2
Wiedźmin 2 Zabójcy Królów
spoiler start
Podbijam, aby głosowanie nie zniknęło z forum
spoiler stop
Baldur's Gate 2
Icewind Dale 2
The Elder Scrolls V: Skyrim
spoiler start
@bizon1807 W pierwszym etapie można zagłosować na 5 gier.
spoiler stop
Baldur's Gate
Baldur's Gate 2
Planescape Torment
Star Wars: Knights of the Old Republic I
Newervinter Nights
Wiedźmin
Planescape Torment
Baldur's Gate 2
Baldur's Gate
Arcanum: Przypowieść o Maszynach i Magyi.
Spory problem wybrać tylko pięć, ale cóż - nie można mieć wszystkiego :).
1. TES V Skyrim
2. Dragon Age: Origins
3.Wiedźmin 2 Zabójcy Królów
4. Gothic III
5. Gothic II
ARX Fatalis
Baldur's Gate II: Cienie Amn
Drakensang: The River of Time
Gothic
Divinity II: Ego Draconis
Fallout
Fallout 2
Wasteland 2
Gothic
Gothic 2 NK
spoiler start
Podbijam
spoiler stop
1. Gothic
2. Gothic 2 + NK
3. The Elder Scrolls V: Skyrim
4. Newervinter Nights 2
5. Wiedźmin
Apelowałbym o brak trollingu, czytając regulamin dowiedziałbyś się, że pisząc 3 razy Gothic i tak ta gra dostanie 1 punkt. I to co w regulaminie zapomniałem dodać nie głosujcie na dodatki!
Wiedźmin
Wiedźmin 2 Zabójcy Królów
Fallout New Vegas
Deus Ex : Human Revolution
Dragon Age : Origins
Wiedźmin 2: Zabójcy Królów
Dragon Age: Origins
Star Wars: Knights of the Old Republic
Vampire: The Masquerade- Bloodlines
Planescape: Torment
Gothic
Gothic II
Gothic 3
Baldur's Gate
The Elder Scrolls III: Morrowind
Jak wszystkie statystyki i wybory naj. uważam, że to bezsens, no ale dam się podpuścić jeszcze tym razem:
1. Deus Ex
2. Fallout: New Vegas
3. TES: Skyrim
4. Vampire: Bloodlines
5. Gothic 3 z community patchem (choć miałem wielkie wątpliwości, czy na to miejsce wsadzić SNES-owego Chrono Triggera)
spoiler start
Podbijam, mam nadzieję, że dojdziemy z tą zabawą do końca.
spoiler stop
Niewiele tych głosów zebrałeś. Kiedy planujesz koniec? Ludziom się nie chce pisać po raz 50-ty tego samego, bo takie wątki są średnio raz na miesiąc. Ale czego to się nie robi dla dobra statystyki.
spoiler start
Jeśli uzbiera się stosowna liczba, z której można wyłonić zwycięzców do kolejnego etapu, na pewno je policzę. A po drugie to tylko zabawa, mająca na celu odsłonić upodobania użytkowników GOL-a, jak ktoś nie chce w tym uczestniczyć, wcale nie musi.
spoiler stop
Oh, mam nadzieję, że głosowanie nie przepadnie. UP.
Wiedźmin
Planescape Torment
Gothic II
Knights of the Old Republic
spoiler start
Wiedźmin 3?... Pillars of Eternity?... Torment: Tides of Numenera?...
spoiler stop
1. Vampire the Masqurade Bloodlines
2. Might and Magic VI: Mandate of Heaven
3. Might and Magic VII: Za Krew i Honor
4. Baldurs Gate 2: Cienie Amn
5. Planescape Torment