Witam. Przymierzam się do zakupu głośników 2.0, ale za bardzo nie mam pomysłu jakie wybrać. Obecne 2.1 wydają już szumy, buczą czy "przygaszają" chwilowo monitor po użyciu włącznika/wyłącznika. Ogólnie to są dość głośne nawet przy ustawieniach 2% w komputerze, a że mają subwoofer to byłbym skłonny też kupić coś z lepszymi basami. Ze względu na reorganizację biurka preferuję jednak tylko zestaw dwukolumnowy.
Mogłyby stać na biurku bądź na uchwytach wiszących na ścianie. Do drugiej opcji jednak coraz mniej się skłaniam - ściana ma jakieś 220 cm szerokości jednak mam pokój pod dachem, więc jest mocny skos dachu. Nie wiem czy znalazłbym także uchwyt do wielkich kolumn. A zamierzam też zawiesić na niej 31,5 calowy monitor, który wisiałby w miejscu podobnym gdzie obecny - tym samym wtedy z prawej strony na jakieś wiercenie nie mam za bardzo perspektyw, gdyż jest tam gniazdko no i zaraz koniec krawędź ściany.
To jeszcze stare biurko (drukarka z niego zniknie), nowe będzie jednak nieco krótsze. A przechodząc do sedna sprawy mam tu kilka modeli upatrzonych, ale chciałbym dodatkowo jakieś sensowne propozycje na temat innych modeli. Gram ostatnimi czasy sporadycznie, bardziej oglądam jakieś filmy bądź słucham różnorakiej muzyki (głównie gatunek electro). Do imprez raczej też nie będą służyć. Dodam, że z głośników korzystałbym zarówno na laptopie jak i komputerze stacjonarnym (z kartą dźwiękową Creative Sound Blaster Z). Dobrze aby miały długie kable i niekoniecznie były czarne do widocznego osiadania kurzu.
- Logitech 2.0 Z150
- TRUST GAMING GXT 606 JAVV
- Microlab B77 (z wielkich)
- FENDA R25BT(z wielkich)
Bez subwoofera dobrych głośników z basem nie kupisz. Żeby był porządny bas musi być subwoofer. Sam się o tym przekonałem jak szukałem głośników dla siebie. Z tego co podałeś to te 4 jeszcze ujdą ale powiedzmy sobie szczerze że tego typu głośniki to takie pierdziawki.
Umówmy się że pierdziawek do 100 zl tu nie było :)
Najważniejsza to moc. Minimum te 20W na glosnik.
Podobają mi sie EDIFIER R1600TIII 60W
Sprawdz ile miejca na to bedzie