Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: GetBack Proszę o rade :(

27.08.2015 18:28
1
karon234
1
Junior

GetBack Proszę o rade :(

Witam dzwoniłem dzisiaj do firmy getback by się dowiedzieć czy mogę zacząć spłacać dług jaki mam w wysokości 4000 zł pani odpowiedziała mi, że sprawa była już w sądzie a sąd nakazał mi spłatę całej kwoty i mam zapłacić do 4 września 300 zł tak się z nią dogadałem a potem w ratach co miesiąc 300 zł i moje pytanie brzmi czy jest to możliwe, by sprawa odbyła się bez mojej wiedzy, jeżeli ja żadnego pisma nie dostałem z sądu czy to jest tylko taki blef bym zacząć spłacać? moje miejsce zameldowania jest gdzie indziej a mieszkam teraz w innej miejscowości, ale gdyby coś przyszło mi z sądu to bym musiał osobiście odebrać jeżeli nawet, by pismo trafiło do innego miejsca zamieszkania proszę o pomoc. :(

27.08.2015 22:48
M@co
2
odpowiedz
M@co
126
Krzywda

Jeżeli wszystko się odbyło za Twoimi plecami to istnieje duża szansa, że sprawa była w EPU i tam został wydany nakaz bez konieczności składania pozwu w papierze. Zadzwoń do windykatora i poproś o dane, dzięki którym będziesz mógł potwierdzić prawdziwość słów tej kobiety z call center.

https://www.e-sad.gov.pl/Subpage.aspx?page_id=16

28.08.2015 15:25
wata_PL
3
odpowiedz
wata_PL
207
Ogniomistrz

Czy dług to kredyt i zawierajac umowe podpisales BTE?
BTE~bankowy tytuł egzekucjny biorac kredyt i podpisujac ten dokument dobrowolnie w przypadku braku spłaty poddajesz sie egzekucji komorniczej.

Jeśli GB zaoferował Ci ugode podpisz i płac raty.
Dlaczego placic?
Bo przy podpisanej ugodzie nie ma odestek spłacasz tylko dług.
Czemu nie byłeś na rozprawie?
Działa to tak:
1.Pozew~Sąd EPU w Lublinie otrzymuje pozew wraz z dokumentacją długu.
2.Nakaz Zapłaty~dokumenty które otrzymał sąd potwierdziły że jestes dłużnikiem więc nakazuje Ci spłatę
Masz prawo 14dni aby sie odwołać od nakazu co nie zmienia faktu że jesli bedzie rozprawa z Tobą a dokumenty mowia że masz dług to beda wieksze koszta sądowe które ponosisz Ty bo Ty sue odwolales.
4.Tytul wykonawczy~Mimo nakazu zaplaty nie zapłaciłes wiec GB przekazuje do sądu nakaz zaplaty aby zostal wydany tytuł
5.Egzekucja komornicz rozpoczyna sie nie pozniej niż 7dni od otrzymania przez komornika wladciwego dla twego meldunku.
Dochodza Ci koszta 5% 8% lub 15% dla komornika.
Cały czas rosną Ci odsetki ustawowe 8% w skali roku.
Komornik może zająć;
100% wynagrodzenia z umowy zlecenia
50% wynagrodzenia umowa o prace
25% z emerytury renty
Na wniosek wierzyciela w Twoim przypadku GetBACK może zablokować zająć Ci całe konto bankowe
Tak w kilku zdaniach jak to działa pracuje w windykacji tylko pewne informacje.
P.S jesli masz inny adres zameldowania lub korespodencji Ty odpowiadasz za jego aktualizacje np w banku.
Komornik moze udac się pod wskazany adres zameldowania i rozpocząć egzekucje z ruchomości i jesli tam jestes zameldowany to sprzet meble możesz stracić i Ty i rodzina czemu? Poniewaz to Ty masz udowodnić komornikowi że TV jest ojca a nie twój a mozna to zrobić tylko faktura imienna nie jest to paragon ze sklepu.

28.08.2015 15:38
Bramkarz
4
odpowiedz
Bramkarz
130
Legend

"tak się z nią dogadałem a potem w ratach co miesiąc 300 zł"

Szukaj pod hasłem uznanie długu.

Forum: GetBack Proszę o rade :(