Witam, załóżmy że jakaś osoba na facebooku deklaruje popełnienie przestępstwa. Np - "jutro mam zamiar zamordować taką i taką osobę" - czy w takim przypadku da radę zgłosić to gdzieś? Jeżeli tak to jak i gdzie? Najlepiej mailem.
Hmm... Może do straży pożarnej? Ewentualnie do najbliższej leśniczówki. Nie przychodzi mi do głowy inna instytucja, która zajmowałaby się przyjmowaniem zgłoszeń o zamiarze popełnienia przestępstwa.
ja zawsze zgłaszałem w mleczarni, ale tam to tylko smsem. Jak chcesz mailem to moze sprobuj u fryzjera
Hohho. Można maile na policję wysyłać? To nie jest takie zwykłe przestępstwo jak kradzież 20 zł :P
Do pani od biologii.
@jasonxxx
Do straży rzecznej. Zwłaszcza jak ktos chce popelnic przestepstwo za pomoca wiosla.
Można maile na policję wysyłać?
Chodzą słuchy, że ostatnio zakupili trzy komputery.
8 - będę pamiętał, to cenna informacja.
gol jak zwykle służy radą i pomocą :P po raz kolejny opinia o tym forum spada o kilka punktów.
No bo jak się zadaje takie (głupie) pytania to się dostaje taką samą odpowiedź.
edit: Najlepiej zgłosić to dla bonza - strażnika wszelkich sieci.
Garret Rendellson=> przepraszam. Napisz jakie służby miałeś na myśli przed zadaniem pytania, postaram się wskazać najodpowiedniejszą.
Z nowszych- słyszałem że w ZUSie komputeryzacja idzie pełną parą. Powiedz jakie masz wymagania, coś się znajdzie.
Jak pani od biologii Cię oleje, to zgłoś się do detektywa Rutkowskiego.
Jak już będziesz wysyłał im maila, to przy okazji wspomnij, że też bym miał ochotę cię udusić.
jj-->Miałem na myśli o czym dobrze wiesz to gdzie można zgłosić podejrzenie o popełnieniu przestępstwa internetowo. Jaki mail, co trzeba tam zawrzeć itp
Garret Rendellson=> w dziale komendy miejskiej u mnie mam na stronie kontaktowej 16 maili do różnych wydziałów.
Pomóc Ci w wyborze odpowiedniego w komendzie w Twoim mieście?
Napisz szczegóły, całe info, miasto itp. Wyślę Ci i się tylko podpiszesz :^)
Dobra, znalazłem i poszło. Zenzi, miło mi ale akurat to nie miało żadnego związku ze mną :)
Poskarż się mamie. Ja tak robię gdy otrzymuje groźby karalne, policja nic nie może.
leże
Jak już znajdziesz tego maila do swojej komendy, to koniecznie napisz, że jesteś z polecenia "golasów". Wtedy szybciej zajmą się sprawą, mamy tam swoich ludzi.
A myslalem ze to swieze lamy sa najwiekszymi blaznami na tym forum :) Nie myslales zeby powiedziec o przestepstwie mamie albo pani od biologii? :D
gol jak zwykle służy radą i pomocą :P po raz kolejny opinia o tym forum spada o kilka punktów.
nie ma co się dziwić, że opinia o forum spada, jak ludzie takie pytania zadają.
Dear Sir/Madam
CRIME explanation mark
CRIME explanation mark
HELP explanation mark
Looking forward to hearing from You
All the best, Garret Rendellson
http://www.youtube.com/watch?v=1EBfxjSFAxQ
Chcesz donieść, ale jednocześnie nie chcesz być postrzegany jako konfident wśród znajomych i ewentualnie nie dostać w bambuko w razie spotkania kolegów danej osoby, dobrze rozumiem ?
Wyborca korwina!
Inteligentny, samowystarczalny, potrafiący zadbać o siebie! A nie jakiś frajer-pompka lewak co oczekuje, że wszystko zrobią za niego!
Chcesz powiedzieć, ze sugerowałeś tym stwierdzeniem "wyborca korwina" coś innego?... :O
Dopiero styczeń, a już mamy pytanie roku w kategorii idiotyczne. Po prostu brak słów.
po raz kolejny opinia o tym forum spada o kilka punktów
O kilka punktów to spadła twoja inteligencja w momencie kiedy zdałeś to pytanie.
Ale beka z was. Wpisujecie się jeszcze przez kilka dobrych godzin do zamkniętego wątku i jeszcze nie zrozumieliście normalnego pytania - gdzie zgłosić internetową deklarację przestępstwa czy na policję czy np do prokuratury, czy może nigdzie bo trzeba to zrobić listownie/osobiście. No cóż, GOL
Wpisujecie się jeszcze przez kilka dobrych godzin do zamkniętego wątku
Wątek nie jest zamknięty.
Otóż to, ktoś zamykał wątek, bo sobie nie przypominam? A gdzie to zgłosić, żeby zamknęli? :P
Napisałem ze juz znalazłem takze wątek zamknięty
Wciąż go nie zamknąłeś :>
Masz taki guzik na dole do tego.
Nie sądzę by kuc który nie potrafi sam wyszukać informacji gdzie należy zgłosić przestępstwo będzie na tyle bystry by ten guzik znaleźć. :)
Serdecznie dziekuje za zgłoszenie przestępstwa. Zapewniam że sprawą zamiemy sie niezwłocznie ,pana natomiast saprosimy do studia .( prosze sprawdzać pocztę)
gratuluje postawy i serdecznie pozdrawiam
Ewa
Na policje !
Ci wyborcy naczelnego polskiego brydżysty-młodzi, zaradni, praworządni i liberalni :).