Witam forumowiczów,
Chciałbym kupić domenę .pl, czy orientujecie się w którym serwisie w tej chwili najbardziej się to opłaca? Wszędzie niby po złotówkę, ale wiadomo, że to oszustwo, a ja nie mam głowy do czytania umów.
Drugie pytanie to czy moje dane każdy będzie potem mógł sprawdzić? Chcę kupić domenę w tajemnicy.
na godady.com można kupić anonimową domenę, to znaczy z ukrytym właścicielem ale tam chyba nie ma .pl
domeny pl kupione na osobę prywatną mają z zasady dane registranta ukryte (no chyba że znasz kogoś z firmy hostingowej, więc tak naprawdę ukryte nie są :D ).
Umowa za 1 zł jest prosta, i nie jest oszustwem. Jeśli chcesz przedłużyć ważność domeny na kolejny rok - musisz zrobić to w tej firmie i płacisz około 100zł.
W home.pl, jesli jestes osoba prywatna to mozesz zaznaczyc czy chcesz upublicznic dane wlasciciela czy nie. Poza tym czy to naprawde taka roznicza cenowa miedzy 1 zl w promocji, a 19,99 bez promocji? Jesli wezmiesz domene w promocji to przez rok nie bedziesz mogl jej odsprzedac, tzn. nie otrzymasz potrzebnego do zmiany wlasciciela kodu auth. Tak czy siak po roku wszedzie za przedluzenie bedziesz musial juz zaplacic te 100 zl.