Jak w temacie
https:// ithardware.pl/aktualnosci/amd_zmienia_zdanie_radeon-41396.html
Mega wiadomosc :)
Przecież to już od dawna wiadomo, wiadomo tez że to będzie upośledzona wersja fsr 4, bo te karty nie posiadają tak zaawanoswanych chpów do obsługi AI. Poza tym w artykule jest najazd na Nvidie, że oni jakoby nie aktualizowali swoich DLSS na poprzednie karty, a przecież nowy DLSS jest na wszystkich RTX. Kłamliwy artykuł, wstydziłbyś się takie coś publikować.
Dodatkowo intensywnie pracują nad rozwojem RT. Soft 9000 może się zmienić a tym samym wydajność.
Ja mam 7900 XTX, więc myślę że poziom będzie zbliżony zwłaszcza, że czystej nasteryzacji po moim OC wręcz miażdżę w każdym teście 9070 XT nawet z RT
9700 XT nie jest konkurencja dla 7900 XTX. No, ale i tak przegrywaja z Nvidia w RT.
A to prawda, Aczkolwiek w każdym teście jaki widzę na YouTubie na 20 gier moja karta wygrywa w 12, Natomiast ta przewaga rx9070 XT w tych ośmiu jest marginalna, a za to moja tam gdzie odsadzała 9070 XT bodajże w dwóch albo trzech grach miała już znaczącą przewagę na przykład 52 FPS vs 69 na mojej karcie. Jednak w ogólnym rozrachunku te karty niemal w łeb w łeb. Oczywiście mówię o rozdzielczości 4K ponieważ w Full HD i 2k te karty wypadały praktycznie identycznie niemal w każdej grze. Chcę tylko zakomunikować jedną rzecz: zasilacz 750 w to dla tej karty niestety zbyt mało i mi nie wyrabiał, a nawet na samym początku miałem problem w ogóle z odpaleniem komputera. Musiałem kupić 1250W. Co ciekawe zmiana zasilacza Nie dość że wpłynęła na wynik w 3D Marku (1000 punktów różnicy w Time Spy), to jeszcze nie piszczały mi cewki, co miało miejsce na poprzednim zasilaczu