Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Final Fantasy XIII-2 DLC jest limitowany?

29.01.2012 20:24
1
zanonimizowany694119
18
Centurion
Image

Final Fantasy XIII-2 DLC jest limitowany?

ostatnio w empiku natknąłem się na DLC FF XIII-2 na X360. pytanie jest proste. czy jest on limitowany. Chciałbym wstrzymać się z kupnem DLC bo jeśli okaże się, że gra jest słaba to po co mi on?
Był w opakowaniu jak na zdjęciu i jedna sztuka.

29.01.2012 20:58
2
odpowiedz
koobon
82
Legend

Ale o co chodzi?
Final Fantasy XIII-2 to samodzielna gra (kontynuująca historię z FF XIII), a nie DLC.
Nigdy nie spotkałem się też z czymś takim jak limitowane DLC; co to za pies?

Zdjęcie pokazuje pudełko edycji kolekcjonerskiej FF XIII-2.

ed.
To co stało na półce to zapewne pre-order edycji kolekcjonerskiej (i pewnie limitowanej). Gra ma się ukazać w najbliższym tygodniu, o ile mnie pamięć nie myli.

29.01.2012 20:59
pecet007
3
odpowiedz
pecet007
178
~

nie wiem jak w FF, ale jak przedmówca pisze, nawet jeśli coś jest jako gratis do preodera eksluzywnie to prędzej czy później pojawia się jako osobny DLC do kupienia w większości gier, no chyba że to coś to jakaś pierdółka typu kapelusz ;)

29.01.2012 21:23
4
odpowiedz
zanonimizowany694119
18
Centurion

[2] Ponoć to ma zawierać to pudełko (cytuję stronę empik):
STEELBOOK – ekskluzywny steelbook

DLC – dodatkowa zawartość w grze:
· Omega, słynny boss z serii FINAL FANTASY – pokonaj go i przyłącz do drużyny, aby wspomagał cię w dalszych etapach przygody!
· Dodatkowy strój dla Serah
· Dodatkowy strój dla Noela

NOWELA – „Final Fantasy XIII – Episode I” – nowela opisująca wydarzenia pomiędzy FINAL FANTASY XIII, a FINAL FANTASY XIII-2. Zostań świadkiem nieznanej do tej pory części historii!

KARTY KOLEKCJONERSKIE – trzy karty kolekcjonerskie z najważniejszymi grafikami z gry.

Tutaj jest strona. Niestety nie napisane czy limitowana czy nie: http://www.empik.com/preorder-final-fantasy-xiii-2-x360-square-enix,p1045914828,multimedia-p

29.01.2012 21:39
5
odpowiedz
zanonimizowany23874
136
Legend

nvm
ehh zle zrozumialem pytanie

29.01.2012 21:50
6
odpowiedz
koobon
82
Legend

Tak jak pisałem wyżej, to jest pre-order wersji kolekcjonerskiej (a więc siłą rzeczy - limitowanej), która zawiera m. in. to co wymieniłeś.
Ale nie jest to pudełko z dodatkami. To pudełko uprawnia Cię do zakupu (po premierze) gry w wersji kolekcjonerskiej.

ed.
A to pardon, byłem przekonany, że chodzi o EK. Ten steelbook mnie zmylił.
Tak czy owak, chodzi o pre-order gry, a nie dodatki do niej.

29.01.2012 21:53
7
odpowiedz
Perrin Aybara
84
Craft User

Mowa tu o ZWYKŁEJ wersji FFXIII-2.
W preorderze limitowany jest tylko steelbook. Jak kupisz później, to dostaniesz tylko zwykłe plastikowe pudełko. Każda nowa wersja gry będzie zawierała to DLC.

wersja zwykła:
gra Final Fantasy XIII-2
ekskluzywny steelbok
DLC - dodatkowa zawartość w grze
nowela Final Fantasy XIII – Episode I opisująca wydarzenia pomiędzy Final Fantasy XIII, a Final Fantasy XIII-2
trzy karty kolekcjonerskie z najważniejszymi grafikami z gry

Limitowana:
gra Final Fantasy XIII-2
płyta CD z wybranymi utworami ze ścieżki dźwiękowej gry
artbook "The Art of FINAL FANTASY XIII-2" przedstawiający projekty graficzne z gry
6 kart kolekcjonerskich z wysokiej jakości grafiką przedstawiającą główne postacie z gry
wysokiej jakości karta z trójwymiarową grafiką Lightning - bohaterki gry Final Fantasy XIII

Crystal edition:
gra Final Fantasy XIII-2
czteropłytowa ścieżka dźwiękowa z gry FINAL FANTASY XIII-2 w ekskluzywnym opakowaniu (nie zawiera piosenki "New World" w wykonaniu Charice - zawiera pozostałe utwory muzyczne z gry)
ekskluzywny t-shirt FINAL FANTASY XIII-2. Dostępny tylko i wyłącznie w tej edycji!
artbook "The Art of FINAL FANTASY XIII-2" przedstawiający projekty graficzne z gry
6 kart kolekcjonerskich z wysokiej jakości grafiką przedstawiającą główne postacie z gry
wysokiej jakości karta z trójwymiarową grafiką Lightning - bohaterki gry Final Fantasy XIII

29.01.2012 22:30
👍
8
odpowiedz
zanonimizowany694119
18
Centurion

THX za odpowiedzi. Tam w pierwszym poscie zapomniałem napisać "do FF XIII-2" a nie "DLC FF XIII-2" i cena tego czegoś wynosiła 24.00 zł ;)
Życzę udanej premiery wszystkim ^^

Forum: Final Fantasy XIII-2 DLC jest limitowany?