Witam
Czy Intel i5 4210u (1,7 ghz, 2,7 ghz turbo) wraz z nVidia 840m i z 8gb ramu dadza sobie rade z fifa, nawet na najniższych ustawieniach?
Załaczam także obrazek na ktorym laptop z tymi specyfikacjami (a nawet gorszymi - 4 gb ramu) na ustawieniach high daje srednio 71 fps. Oczywiscie moglbym byc juz spokojny ale czy na pewno tak by było jak na tym obrazku?
Z gory dziekuje za pomoc :)
Jest jeden problem... Nie mam jeszcze tego laptopa, dopiero przymierzam sie do kupna, byłem dzisiaj w euro i tam znalazłem właśnie takie specyfikację za taka cene jaka mnie stać, były podobne laptopy w tej cenie ale albo miały gorszy procesor, kartę lub 4 gb ramu.
Te 8 GB Ram nie wpłynie na wydajność. Napisz jeszcze w jakiej rozdzielczości będziesz grał, a najlepiej podaj link do laptopa, który zamierzasz kupić.
[link] .com.pl/laptopy-i-netbooki/acer-aspire-e5-571g-i5-4210u-8gb-2tb-gf840m-w8-1-braz.bhtml
Dobre opinie, rozdzielczość hmm 1366x768, ale mogę zejść nawet do 720p dla lepszej wydajności.
Moze znajdziecie cos lepszego w tej cenie ale byłbym przekonany do tego lapka, ja zawsze lubie cos sprawdzić przed zakupem, wyglad, czy bedzie wygodny.
Chyba link nie działa, w każdym razie jest to acer aspire e5-571g z i5 4210u, jest na stronie euro z dopiska (brąz)
Myślę, że spokojnie pograsz w najwyższych detalach w 60 klatkach. Zamiast pchać się w 8 GB wziąłbym dodatkowo dysk SSD.Potrzebujesz laptopa z systemem, czy bez? Jaki masz budżet?
Budżet do 2500 zł, więc idealnie. Gdyby była konfiguracja tego laptopa z SSD ale ja nie widze. Laptop z system, nie chce sie bawić z instalacja
okej, chyba sie skusze na tego acer'a. Dobra cena, gra bedzie smigac :). Do tego system zainstalowany, fajny kolor. Dzieki za zainteresowanie
Sorki, rzuć okiem na Lenovo Z50-70. Ten sam procek i karta graficzna, przy czym są również wersje z ekranem FHD. Co do laptopa z systemem, zdajesz sobie sprawę, że dopłacasz do tego z 200zł?
Lenovo Z50-70 było moim poprzednim wyborem, akurat on byl tez w media markt lecz (może to nie ważne) acer jest dla mnie ładniejszy. Full HD mi nie potrzebne, fife sobie puszcze w fhd i będę mial gorsza wydajnosc niz na 1366x768. Co do systemu wiem, ze doplacam z 200-300 zł bo tego acera czy tez w podobnej cenie laptopa mozna kupic za 2100-2200 zł. Wole jednak z system. I jeszcze plus dla acer'a za matowy ekran w tej cenie
Rozumiem, w tej cenie ciężko będzie znaleźć inną alternatywę niż Z50-70. Myślę, że z wybranego Acera będziesz zadowolony :)
A wiec mam nie oczekiwany zwrot akcji. Przegladalem internet i znalazłem oferte od x-kom na allegro, nówka acer e5-572g. Ta sama cena, praktycznie wszystko to samo lecz jest jedna a moze wazna roznica - procesor Intel i5 4210M 2,6ghz-3,2ghz. Warto go wziąść zamiast tego acer'a e5-571g? No i zwrot do 14 dni bez podania przyczyny i zwrot gotówki :)
Tak, tylko rzuciłem okiem na x-kom to e5-572g jest w wersji FHD z GT 840 lub HD, ale z Radeonem R7 M265
Jest duża różnica miedzy 1366 a Full HD?
Na takim małym ekranie to nie ma. Lepiej wziąć mniejszą rozdziałkę, bo wydajność będzie po prostu wyższa, w końcu grasz w mniejszej rozdzielczości. Meteriał wideo w FHD i tak popłynie, podłączając np. przez wyjście HDMI zewnętrzny monitor/telewizor i tak uzyskasz Full Hd na tej karcie. Ale 840M to nie jest mocarz i lepiej i płynniej bedzie się tobie grało na matrycy z mniejszą rozdziałką. Fifa 16 również powinna popłynąc w Full HD na zewnętrznym ekranie np.