Loguję się do origina, włączam fifę, pokazuje się standardowo logo ea sports po czym wyskakuje błąd e0001. Jak temu zaradzić? Nie wiem czy to przez aktualizację origina czy może przez to, że jakieś kilkanaście godzin wcześniej dodawałem sobie pieniądze do kariery za pomocą programu cheat engine.
Próbowałem sposobów ze zmianą rozdzielczości i uruchamianiem w oknie, odinstalowywałem fifę i origina, ale to również nie pomogło.
[quote]czy może przez to, że jakieś kilkanaście godzin wcześniej dodawałem sobie pieniądze do kariery za pomocą programu cheat engine.[/quote]
Sam sobie odpowiedziałeś.
Za kolejne 500 godzin musisz dopłacić.
A tak na poważnie to próbowałeś już jakiegoś rozwiązania? Szukałeś czegokolwiek w necie?
http://answers.ea.com/t5/FIFA-14/SOLUTION-Crashes-Not-launching-and-the-E0001-error-Fifa-14-1/td-p/1502133
Tutaj zaglądałeś?
Mam podobny problem, po wielu godzinach grania. Gra oczywiście oryginalna, odpowiedź na answers.ea.com nie pomaga. Ktoś ma jakiś pomysł? Może kwestia jakichś aktualizacji Windows?
[2] nie odpowiedziałem, bo moje pytanie brzmiało jak temu zaradzić, a nie co jest przyczyną. Wśród osób stosujących podobny manewr z check engine o takich przypadkach z błędem e0001 nie słyszałem, a moje domysły są tutaj jedynie dla rozjaśnienia sytuacji.
Za kolejne 500 godzin musisz dopłacić.
To samo mi przyszło do głowy. ;) Zapoznam się z linkiem od Ciebie. Ludzie często wskazują na nieodpowiednią kartę graficzną, ale przecież grałem na niej wcześniej, więc nie to wpłynęło na taki efekt.
e: tak Bezi, szukałem rozwiązania w necie już wcześniej, niestety duża część porad dotyczy problemu, który występuje jeszcze przed pierwszą rozgrywką, u mnie było zupełnie normalnie przez kawał czasu aż do teraz.
Dokładnie mam podobny problem. Mam kartę graficzną Nvidia GeForce 740m oraz Intel HD 4000 zintegrowaną. Wszystkie sterowniki aktualne. Komputer odświeżony. Błąd e0001 nie pojawia się gdy wyłączę GeForce. Ale wtedy nie mogę grać na full detalach co mogłem robić wcześniej. Jestem bez radny/
Znalazłem rozwiązanie problemu: w oknie Origina należy kliknąć PPM na Fifę i w właściwościach gry zaznaczyć "wyłącz funkcję Origin w grze". Mi pomogło.
Spróbuję wieczorem tego sposobu.
opcja z wyłaczeniem funkcji w origin dziala gra sie uruchamia ALE ultimate team jest wtedy niedostepne :((
W moim przypadku wyłączenie funkcji origin w grze również podziałało. Spodziewałem się, że takie rozwiązanie będzie zbyt proste, aby było skuteczne, a tu proszę. Dziwna sprawa, ciekawe jak to będzie wyglądać po kolejnej aktualizacji, być może już wtedy funkcja origin w grze nie będzie przeszkadzać.
dzięki Jurri. :)
Problem zniknął całkowicie po aktualizacji origina, nie trzeba już wyłączać funkcji origin w grze.