Witam. Mam pytanie dotyczące pada do Fify 13. Czy jest jakaś różnica między padem od xboxa a zwykłym padem od pc z zainstalowanym emulatorem (bez emulatora nie działa prawa gałka). Czy lżej się steruje, łatwiej wykonuje triki, bo na moim padzie od PC jakoś mi te triki nie wychodzą. Może to kwestia przyzwyczajenia i po pewnym czasie się tego nauczę? Pytam, bo nie wiem czy warto kupić pad od xboxa.
Tak zamierzałem, ale chodzi o to że nie wiem czy warto, czy jest jakaś różnica między tymi padami.
warto kupić pada od XBOX'a. nie ma lepszego pada na rynku i co najważniejsze, nie musisz bawić z jakimiś emulatorami, bo pad jest kompatybilny z 99% grami.
Człowiek się pyta czy jest jakaś różnica a wy mu odpowiadacie że od Xbox najlepszy. Możecie podać w czym taki pad może być lepszy?
Poza tym jakie zabawy z emulatorami, toż to trzeba skopiować kilka plików i wszystko działa, grałem na padzie od xboxa na PC i nie widzę żadnej różnicy pomiędzy nim a moim padem za 10zł. No może ten za 10zł się szybciej zepsuje.
A nie było takiego wrażenia że np. analog się ciężej wciska lub niedokładne przesunięcie analogiem skutkowało nieudanym trikiem?
Akurat w fife nie grałem, ale grałem w Street Fightera i Mortal Kombat, tam nie widzę żadnej różnicy w sterowaniu.
Możecie podać w czym taki pad może być lepszy?
To znaczy jaki pad? Nie podał żadnego konkretnego modelu.
http://allegro.pl/gamepad-bezprzewodowy-logitech-rumblepad-2-i3388992524.html
Dla mnie nie do zajechania i wygodny w sterowaniu ;)