Witam, chciałbym kupić sobie Fallouta, tylko nie wiem którego wybrać, 3 czy NV. Pomożecie mi w dokonaniu wyboru? Podajcie plusy i minusy obydwóch części. Z góry dzięki, pozdrawiam i życzę miłej gry w ten weekend :)
F3
Plusy
- klimat post-apo
- ciekawsza (imo) mapa
- bronie własnej roboty
Minusy
-mało broni
-nuda fabuła
-nieciekawe dlc
F NV
Plusy
- dużo broni z ulepszeniami
- dość ciekawe misje poboczne
- ciekawe dlc (niektóre)
- sporo rzeczy do stworzenia
Minusy
- słaby klimat post-apo
- nudna mapa
Mi osobiście bardziej przypadło do gustu "trójka".
Stawiam na New Vegas - bardziej rozbudowana fabuła, dająca większe pole do popisu (chociażby 4 różne sposoby zakończenia gry i nie chodzi tylko o końcowy filmik), dużo więcej zadań pobocznych, spora część z nich wpływa również na główny wątek, więcej broni (tego nie jestem do końca pewien, mam zainstalowany Gunrunners Arsenal co ma wpływ na mój odbiór) i możliwość ich modyfikowania. To tak na szybko.
F3 posiada klimat poprzednich czesci i jest bardziej mroczny. New Vegas juz posiada jakby troche weselszy klimat (kasyna, swiatelka i nawet ludzie sie usmiechaja hehe) dodatkowo ma wszystkie zalety ktore miala trzecia czesc i posiada wszystko to co wlasnie jej brakowalo.
New Vegas jest lepszy, ale warto i tak sprawdzic (jak nie teraz to kiedys) trzecia czesc nawet dla samego klimatu. W trojce swiat jest spory, ale jest troche pusty i to jest jego wada.