Cześć. Niedługo koleżanka obchodzić będzie 21 urodziny no i ze znajomymi chcemy jej zrobić prezent. Postanowiliśmy, że zrobimy małą zrzutkę i kupimy jej ekspres do kawy. Oczywiście nasz budżet potężny nie będzie i dlatego zastanawiamy się nad kapsułami lub kawą mieloną. Nasz budżet to ok. 400-500zł. Lepiej kupić coś lepszego na kapsuły (dolce gusto, bosh tassimo) czy coś taniego na mieloną kawę z np. delonghi? Jak ktoś z Was się zna to proszę o jakąś poradę. Pozdrawiam i dzieki wielkie z gory :)
Nie znam się, ale jakiś czas temu na GOLu przeczytałem, że kapsuły się kompletnie nie opłacają.
do kapsulek trzeba miec pieniadze,
do klasyka trzeba miec cierpliwosc.
Chcialem kiedys kupic rodzicom kapsulki, bo latwo i szybko, szybko jednak sobie policzylem jak kolosalne przebicie maja firmy na kapsulkach (stad takie cisnienie zeby to opchnac) Kapsulki sa drozsze chyba nawet od illy (ktora jest jedna z najdrozszych - a niekoniecznie najlepsza kawa)
Taki delonghi da rade, wiekszosc i tak robi kawa, z praktyki jednak wiem, ze wiekszosc moich znajomych "kawoszy" to faceci - zupelnie nie wiem czemu, kobiety kawe pija, jednak srednio u nich z parzeniem, wyjatki sie zdarzaja.
kapsulki nie sa tanie, kawa wychodzi calkiem drogo i jest ryzyko ze nie bedzie uzywac (badz bedzie klela po kazdej wypitej kawie wyrzucenia 2pln+ w bloto)
lepiej na mielona jesli juz.
kapsuły się kompletnie nie opłacają
ja tam piłem kawę u kumpla tylko z kapsułek i kawa bardzo dobra. http://www.nespresso.com/#/pl/pl
kumpel wyhaczył ekspres w Media Markecie za 400 zł
Kupisz na stronie EspressoArt np. Aeropress ;)