Mam okazje kupić w/w dysk za 60zł. Dysk ten jest nieużywany. Sprzedający zakupił go 7 miesięcy temu, lecz go nie używał, ponieważ zakupił większy. Niestety zapodział mu się gdzieś paragon. Czy w takim wypadku obowiązuje gwarancja?
Ok. Potrzebuje coś na szybko, gdyż obecny 320gb samsung powoli umiera. Odnośnie gwarancji producenta jest jest 36 miesięcy. W razie gdyby coś się spieprzyło będę mógł spokojnie odesłać dysk na gwarancje, czy bez paragonu taka opcja odpada?
najpierw niech wyśle foto z HDTune ile dysk ma godzin nabitych, jak raz podłączy do kompa to nikomu włos z głowy nie spadnie
Po kupieniu sam sprawdzę dysk, a sprzedający w razie jakiś nieprawidłowości zwróci pieniądze. Nurtuje mnie jedynie ta gwarancja.. 7 miesięcy temu kupiony w komputroniku, a tymczasem widzę, że dysk po za x-komem jest już nie do dostania. W takim wypadku gwarancja obowiązuje czy nie?
w komputroniku na pewno nie oddasz bo niby na jakiej podstawie? co do gwarancji bezpośrednio u producenta to nie wiem, ale chyba jakaś karta gwarancyjna by się przydała, cokolwiek.
co do gwarancji bezpośrednio u producenta to nie wiem, ale chyba jakaś karta gwarancyjna by się przydała, cokolwiek.
zależy, ja np. oddawałem laptopa lenovo na gwarancję i mówili żeby nie dołączać nic nawet karty gwarancyjnej którą akurat miałem
Ale ogółem opłaca się brać ten dysk? Tańszych 500gb nie widziałem.
Jak nówka i z gwarancją to warto.
Sprzedający dopiero co na fejsie napisał mi, że znalazł paragon i książeczkę czyli wszystko co dostał do dysku. Nic tylko brać. :) Jutro dam skana z hd tune'a to napiszecie mi czy dysk jest w 100% sprawny. Dzięki za pomoc. :)