Witam. Mam takie pytanko, otóż kupiłem nowy komputer 3 miesiące temu i jeszcze nie poznałem się dobrze z windowsem 7 więc może stąd moja niewiedza, ale wolę rozwiać tą wątpliwośc...
Mianowicie - dokładnie obserwuję moje miejsce na dysku twardym i dokładnie wiem ile powinienem mieć jeszcze wolnego miejsca na konkretnym dysku. Na dysku D wszystko się zgadza, mam zajęte ok. 70GB, wolne ok. 680GB, ale na dysku C sprawa wygląda gorzej... Mam zajęte 50 GB mimo, iż w rzeczywistości wszystkie foldery zajmują 25 GB :O To ja się pytam, co zabiera moje drugie 25 GB na dysku C ?? Wiem, że mam go jeszcze dużo, bo aż 145GB, no ale jednak, chcę wiedzieć co się z tą drugą połową dzieje...
Za odpowiedź będę naprawdę wdzięczny. Pozdrawiam.
Plik stronicowania, zapewne też hibernacji (pagefile.sys, hiberfil.sys)... ściągnij sobie space sniffer, to zobaczysz jakie pliki/foldery zajmują tyle miejsca, a potem szukaj w googlu po nazwach plików co to jest.
[2] +1
Prościej nie można tego zrobić. SpaceSniffer jest mały, nie trzeba go instalować i za darmo.
http://www.uderzo.it/main_products/space_sniffer/
Dzięki wielkie ;) To rozumiem, że lepiej tych plików nie ruszać? Nie powinno się ich usuwać, tak?
Użyj google. Część z nich wynika z ustawień w systemie. Np. jeśli wyłączysz tryb hibernacji, to jeden z nich sam z siebie "zniknie".