Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Dwa pytania od świeżaka w GTA Online...

23.06.2015 14:52
1
Wen-Chi Lee
42
_

Dwa pytania od świeżaka w GTA Online...

Przejdę od razu do rzeczy żeby się nie rozpisywać:

1. Ile posiadłości można mieć na raz w GTA Online?
2. Czy żeby mieć odblokowane napady, muszę mieć wykupione "ekskluzywną" posiadłość?

Pierwsze pytanie połączane jest z drugim, gdyż w sytuacji posiadania wyłącznie jednej nieruchomości, kupowanie takowej poza miastem Los Santos mija się z celem... Słyszałem coś, że by brać udział w napadach trzeba mieć właśnie tą ekskluzywną posiadłość, i wtedy ma dzwonić Lester czy coś w tym stylu. Innymi słowy będę musiał jednak wydać te kilka k dolarów zamiast zostawić sobie na maszynę latającą?

Nie muszę raczej pisać, że na napadach mi zdecydowanie zależy...

23.06.2015 14:58
piokos
2
odpowiedz
piokos
108
27 do 1

2. Czy żeby mieć odblokowane napady, muszę mieć wykupione "ekskluzywną" posiadłość?

tak, za minimum 500.000

23.06.2015 15:18
Elessar90
3
odpowiedz
Elessar90
87
GRYOnline.pl

tvgry.plRedakcja

@1
O ile wiem możesz mieć maksymalnie trzy posiadłości.

23.06.2015 15:54
4
odpowiedz
Wen-Chi Lee
42
_

[2] Powaga? o_O Miałem zamiar kupić jedno z tańszych...

23.06.2015 15:56
Elessar90
5
odpowiedz
Elessar90
87
GRYOnline.pl

tvgry.plRedakcja

Kwestia posiadania high-endowego apartamentu wpływa tylko na możliwość organizowania napadów. Nie musisz posiadać apartamentu, żeby brać udział w napadzie organizowanym przez innego gracza.

23.06.2015 16:00
6
odpowiedz
Wen-Chi Lee
42
_

Aha, dzięki :) właśnie o to mi chodziło :>

23.06.2015 19:34
7
odpowiedz
Wen-Chi Lee
42
_

Kolejne pytanie.

Jak to jest z kradzionymi z ulicy/parkingów autami? Raz chciałem zachować jeden w garażu i wyświetliło mi się info że "auto ma nadajnik i nie można go magazynować, odwiedź sklep internetowy bla bla bla...", innym razem zawinałem samochód z ulicy i udało mi się go wprowadzić do garażu ku mojemu zdziwieniu. Auta losowo mają te nadajniki czy miałem jakiegoś buga(ew. mogło być tak że mi podarowało bo akurat wtedy byłem po sprzedaży wcześniej używanego samochodu i przed kupnem nowego czyli formalnie miałem 0 aut...)

23.06.2015 19:45
piokos
8
odpowiedz
piokos
108
27 do 1

za ironię w [4] powiem tylko tyle, że lepszych fur nie zachowasz w swoim garażu, musisz sobie kupić

23.06.2015 19:53
cswthomas93pl
9
odpowiedz
cswthomas93pl
148
Legend

Te gorsze auta możesz brać do garażu.
Tych dużo, dużo lepszych już nie.

23.06.2015 20:03
10
odpowiedz
Lucyfer89
138
Lucek

Akurat najtańsza posiadłość umożliwiająca ORGANIZOWANIE napadów kosztuje 200k (albo ciut ponad, może 205k).
Maksymalna ilość posiadanych mieszkań wynosi aktualnie trzy sztuki. Pamiętaj, że różne mieszkania mają garaże o różnej pojemności (a być może jest też takie bez garażu). Najbardziej pojemne mieszczą 10 aut.
Ja nie miałem problemu zabrać losową furę z ulicy i umieścić ją w garażu. Wyjątkiem były pojazdy duże i specjalne (ciężarówki, radiowozy). Być może podobny limit dotyczy lepszych (droższych) samochodów - możesz spróbować w LSC zainstalować własny nadajnik, zmienić kolor i zobaczyć czy to odblokuje auto. Być może próbowałeś wjechać do swojego garażu samochodem należącym do innego gracza. Tak czy siak samochody spotykane na ulicy są słabe i zdecydowanie lepiej zaopatrzyć się w coś ze sklepu.

24.06.2015 18:40
cswthomas93pl
11
odpowiedz
cswthomas93pl
148
Legend

[10] To nie tak. Bardzo wiele samochodów z ulicy nie da się wsadzić do garażu. Są po prostu za dobre i wywala komunikat, że tego auta nie można zachować w garażu, bądź posiada nadajnik (imho jest on losowy w lepszych autach, tak czy siak nawet bez niego do garażu dobrym autem nie wjedzie).
Jeśli już kupować auto, to jakieś konkretne. Najlepiej takie, które nie jeździ po mieście. Ja zrobiłem taki błąd, że kupiłem auto za 50k, a okazało się, że identyczne mogłem wziąć z ulicy i zachować w garażu. Większość graczy swoje auto zamyka, zresztą ogarniesz jeśli auto będzie jakiegoś gracza. Z reguły posiada ono tuning.

Te czynniki które opisałeś nie odblokują auta. Ba, nawet nie wjedzie nim do LSC jeśli jest więcej warte (Banshee, Infernus, 9F itd.)

Forum: Dwa pytania od świeżaka w GTA Online...